AKTUELNO

Advokat Zora Dobričanin objašnjava da se za ubistvo porodice Đokić zasigurno očekuje doživotni zatvor za počinioce, ali da sa druge strane, sve zavisi od motiva, kao i detalja samog zločina.

- Imamo slučaj u Nišu, gde se saznalo da to nije mesto gde nema kriminala, i da to nije ni Zemun ni Kotor, ali obzirom na činjenicu da je u pitanju malo mesto, ima dosta kriminala. Taj pokojni je odgovarao za krivična dela, iznudu u Vranju, sa ocem, bratom. Ta Tešica nije nepoznata onima koji se time bave - otkrila je Dobričanin.

Foto: TV Pink Printscreen

- Najčešći uzroci toga su niske pobude, nerešeni porodični odnosi, bilo da su u pitanju emocionalne stvari, strast, ili dužničko poverilački odnosi, a u većem broju slučajeva jeste u pitanju novac - navela je Dobričanin.

Kako je dodala, očigledno je u pitanju to, da je potencijalni ubica želeo da Goran nema naslednike.

Publicista Marko Lopušina objašnjava da je kriminal sa obe strane bio okidač zločina, gde je poslata javna poruka drugoj strani.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mržnja i nasilje su postali svakodnevna pojava - kaže Lopušina.

- Masovna ubistva su karakteristika našeg društva. U mojoj knjizi, u periodu od 20 godina su bila samo tri, a u poslednjem periodu ih je mnogo - otkriva Lopušina.

Advokat dr Veljko Delibašić objašnjava da je potpuno nesporno da je reč o teškom ubistvu. Kako dodaje, ono što je očigledno je to da je ubijeno više ljudi, što se kvalifikuje kao teško ubistvo, gde će biti više kvalifikatornih okolnosti, podvlačeći da sa sa ovakvim slučajem nije sreo u karijeri.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je novinar crne hronike Mladen Mijatović istakao, u rasvetljavanje ubistva su uključeni svi policijski resursi, dodajući da se očekuje hapšenje ubica, dodajući da će danas će biti obavljena obdukcija, pa će se saznati uzrok smrti.

- Juče je obavljeno veštačenje zapaljenog automobila i pronađen je jedan dokaz. Izvršioci su dobro poznavali teren i kretali su se u okolini kako bi uradili logistiku, kaže Mijatović.

Saslušano je desetak osoba, prema našim saznanjima i svi su prošli poligraf. Ostaje misterija i kako niko od meštana nije čuo pucnjavu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Saslušano je desetak osoba, svi su prošli poligraf. Niko od građana koji žive u ataru sela Moravac i Tešice nije čuo pucnjavu. Videćemo šta će obdukcija pokazati. Pretpostavlja se da su ubice dobro natopile tela pre nego su ih zapalili, toliko goriva nije mogao samo jedan čovek da ponese - dodao je Mijatović.

Autor:

#Tešice

#Ubistvo

#porodica Đokić