AKTUELNO

Slobodan Milutinović, zvani Sloba Snajper, uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je u iznajmljenom stanu zlostavljao i mučio U. J. (23)

Slobodan Milutinović (35), zvani Sloba Snajper, iz Novog Sada uhapšen je juče nakon što ga je za nasilje prijavila U. J. (23), s kojom je navodno bio u tajnoj ljubavnoj vezi.

Kako saznajemo, devojka je u policiji ispričala da je pre izvesnog vremena raskinula s Milutinovićem, inače čelnikom FK Kabel i vođom navijača Vojvodine, jer je i ranije bio nasilan prema njoj, odnosno pretukao ju je u jednoj kafani.

Raskinula

- Oštećena je ispričala da je Milutinović, koji je i oženjen, nije ostavljao na miru. U nedelju uveče ju je, kako je rekla, na silu odveo u stan iznajmljen za švaleraciju. Navodno joj je tražio mobilni telefon kako bi video s kim se dopisuje. Onda joj je, kako je ispričala, razbio telefon - kaže naš izvor iz istrage i dodaje da je U. J. molila Milutinovića da je pusti iz stana.

- Međutim, on nije hteo da je pusti. Kako je dalje navela, počeo je da je davi i da je udara pesnicama u grudi. Vikao je: "Iz stana ćeš izaći sva plava." Baš ju je namučio - kaže izvor. Prema njegovim rečima, pomahnitali Milutinović je devojku pustio kada je shvatio da je preterao.

Foto: ALTERNATIVNA TV - BANJA LUKA, USTUPLJEN MATERIJAL

- On je jako ljubomoran i nije mogao da se pomiri s tim da je ona njega ostavila. Čim je U. J. izašla iz stana, obratila se policiji za pomoć - kaže izvor. Kako nezvanično saznajemo, Milutinoviću je određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanja i mučenja, kao i protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti.

Devojka ima višestruke povrede!

Kako saznaje Kurir, juče rano ujutru u novosadski Urgentni centar primljena je U. J. (23). - Konstatovane su joj lake, ali višestruke povrede. Nakon ukazane pomoći puštena je na kućno lečenje - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Sloba Snajper, za koga tvrde da je strah i trepet u Novom Sadu, puni stupce crne hronike. Poslednji put uhapšen je sa suprugom 5. septembra, u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada, posle ubistva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47).

Privođen sa ženom

- Tada je prilikom pretresa u stanu bračnog para Milutinović pronađen pištolj za koji nemaju dozvolu. Odlukom suda u Novom Sadu u daljem postupku braniće se sa slobode, a Milutinovićeva supruga je navodno izjavila da je oružje njeno - podseća izvor i dodaje da je Milutinović privođen i pre pet meseci na Jahorini zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, ali je po nalogu suda pušten na slobodu.

Robijao zbog droge!

Slobodan Milutinović postao je poznat kao telohranitelj bivšeg predsednika FK Vojvodina, pokojnog Bate Buturovića, zvanog Kankan. Nakon toga napredovao je do mesta direktora FK Kabel: - Bio je u zatvoru, odležao je tri godine zbog droge i napada na policajca. Teretio se i za nedozvoljeno nošenje oružja i nanošenja teških povreda, ali je za to osuđivan na uslovnu kaznu zatvora.

Izvor podseća i da je Milutinović čak tri puta preživeo atentat.

- U novembru 2013. zapaljen mu je džip "mercedes", pet godina kasnije u namerno izazvanom požaru izgoreo je "volvo", koji je bio on uzeo na lizing, a prošle godine je preživeo bombaški napad, kada mu je eksplodirao "porše" - kaže sagovornik.