AKTUELNO

U termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je uništeno više od 200 kilograma zaplenjenih narkotika, najviše marihuane, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U saopštenju se navodi da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao uništavanju narkotika, rekao da će policija nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine drogom.

RODITELJI UKRADENIH BEBA ZA PINK: Ne zanima nas novac, HOĆEMO ISTRAGU I ZAŠTITU (VIDEO)

Stefanović je rekao da je policija u poslednje tri godine zaplenila 10 tona narkotika i da će MUP "ozbiljnim i snažnim angažovanjem pokušati da skloni svakog narkodilera sa ulice".

Govoreći o zaplenjenim narkoticima koji su spaljeni, Stefanović je precizirao da je predividjeno uništavanje pet tona droge, koje će se sukcesivno obavljati u narednih pet, šest meseci imajući u vidu da postoji ograničenje u pogledu količine koja može biti uništena po satu.

Ministar je dodao da je danas uništeno najviše marihuane, oko 40.000 različitih tableta, desetak kilograma heroina i manja količina kokaina.

Prema njegovima rečima, uništavanje narkotika obavljeno je uz prisustvo tužilaštva, sudija, ljudi iz Elektroprivrede Srbije i Komisije Vlade Srbije za praćenje postupka uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, koja je zadužene da taj proces prodje potpuno u skladu sa zakonom.

Stefanović je dodao da je za uspešno suzbijanje trgovine narkoticima za MUP značajna dobra saradnja sa tužilaštvom i drugi bezbednosnim službama, piše u saopštenju.

Foto: Tanjug

#Droga

'