AKTUELNO

Maskirani napadač ispalio je više hitaca na V. J. (24) i P. Ć. (30) u Ulici Bože Baucala na Petlovom Brdu u Beogradu, u noći između utorka i srede!

Kako pišu mediji, iako je ispaljena kiša metaka, pukom srećom, niko nije povređen, a oštećen je automobil marke "golf", koji je bio parkiran u blizini. Napadnuti mladići su, prema rečima našeg izvora, dobro poznati istražnim organima zbog raznih krivičnih dela.

Pobegao

- Pretpostavlja se da je napadač čekao da se dvojica prijatelja vrate odnekud. Kada su došli "merceesom" i kada su se parkirali ispred kuće u uskoj ulici, počela je pucnjava - kaže naš izvor i dodaje:

Pošto je ispalio više hitaca u pravcu dvojice mladića, nepoznati napadač je pobegao. Za sada se ne zna motiv napada, ali sumnja se da su u pitanju neki neraščišćeni računi vezani za drogu ili neko dugovanje, jer su navodno mladići koji su bili meta, poznati u ovom delu grada kao narko-dileri. Kako ističe naš sagovornik, ispituje se i da li je ovo bila samo opomena za V. J. i P. Ć. ili je pucač bio smotan.

"Čuo sam da imaju klince koji rade za njih"

Žitelji Petlovog Brda ističu da u kraju niko ne želi da priča o napadnutim mladićima.- Svi vam se ovde boje da pričaju o njima. Oni imaju veze sa drogom. Odavno se priča da prodaju narkotike, kao i da klince koji rade za njih, ali ne bih dužio o tome. Ne znam ništa o njima kad malo bolje razmislim - kaže jedan od komšija, dok drugi nastavlja: - P. Ć. živi ovde negde u kraju, dok za V. J. nisam siguran, ali su njih dvojica stalno zajedno. Nije nam prijatno kad ih vidimo, s obzirom na to kakav ih glas bije.

- S obzirom da je napadač satima čekao da se mete pojave, kao i na činjenicu da je bio maskiran, očigledno je da je ovo organizovan napad. Međutim, čudno je to što i pored toliko ispaljenih projektila, nije uspeo da pogodi mete.

Da li je to namerno ili slučajno utvrdiće istraga. Nije isključeno ni da su napadnuti samo imali sreće - objašnjava izvor. V. J. i P. Ć., kako nezvanično saznajemo, imaju debele dosije u policiji, a između ostalog hapšeni su zbog razbojništva, narkotika, ali i nasilja u porodici.

"Priča se da je tukao majku ili devojku"

Komšije P. Ć. kažu da je on ranije hapšen zbog porodičnog nasilja.- Čuo sam da je on ranije tukao majku ili devojku, tako nešto, i da zato ima prijavu. Inače, vidi se da taj momak ima para, a mogu samo da pretpostavim čime se bavi, ne verujem da je legalni posao u pitanju - kaže komšija.

Dali izjave

Obojica su juče dala izjavu policiji. - Nakon pucnjave oni nisu bili od velike koristi istražiteljima. Navodno su rekli da ne znaju ko bi mogao da puca na njih i zbog čega.

Policija je pokupila video-snimke sa okolnih kamera, a pretpostavlja se da je neka od njih snimila sačekušu i osobu koja je potegla pištolj. Moguće je i da je osumnjičeni imao pomagača, koji ga je čekao u nekom vozilu i odvezao ga s mesta neuspelog zločina - kaže izvor.

#Petlovo brdo

#napadač