AKTUELNO

Dujović je bio predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova.

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova Saša Dujović preminuo je u 54. godini.

Od 2002. godine bio je politički аktivаn u Pokretu veterаnа Srbije.

Nа Osnivаčkoj Skupštini Pokretа veterаnа, 2009. godine, izаbrаn je zа predsednikа Pokretа veterаnа, a naredne godine, na Drugoj izbornoj Skupštini Pokretа veterаnа reizаbrаn na tu funkciju.

Takođe, Dujović je imao funkciju narodnog poslаnika Pokretа veterаnа u Skupštini Srbije u sazivu od 2008. do 2012. i od 2012. do 2014. godine.

Dujovićevi sin i ćerka osumnjičeni za ubistvo starice

Podsećamo, Dujović je 2019. godine dao otkaz nakon što su njegov sin i ćerka uhapšeni zbog ubistva starije žene u Zemunu. Dujović je do tada u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja bio zaposlen na određeno vreme.

- Najstrože osuđujem potez ako ga je neko od moje dece napravio, tako da ono što je zakon propisao mora da se primenjuje za sve građane.

Tada je i naveo da njegova deca "neće imati nikakve protekcije zbog njegovog angažovanja".

- Što se mene tiče, iz moralnih razloga i mogućeg postupka svoje dece ja sam podneo ostavke na sve funkcije u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - rekao je on, a potom je dodao:

- Žao mi je žrtve, žao mi je zbog poteza, najžalije mi je kao roditelju zbog svega što se desilo. Iskreno se izvinjavam i građanima Srbije. Ja sam ratni veteran koji se dugo borio i branio ovu državu, ali tako je ko je. Sve u svemu ja od javnosti ne bežim, moja deca ako su kriva moraju da odgovaraju kao svi koji su krivi.

Autor: