AKTUELNO

Užičanin S. T. koji je u ponedeljak uveče ispred svoje kuće u naselju Kapetanovina sekirom u glavu udario M. M. nanevši mu teške povrede opasne po život bežao od užičke policije sve do danas kada je pronađen i uhapšen.

Osumnjičeni za krivično delo ubistvo u pokušaju dan i po se skrivao sve dok policija nije stegla obruč kada više nije imao kuda. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kome se od utorka nalazi i njegov drug i komšija B. Č. koji je učestvovao u istoj tuči i takođe koristio sekiru i koji se sumnjiči za tešku telesnu povredu u pokušaju.

Od ponedeljka uveče Ulica Četvrog puka u kojoj je došlo do krvavog obračuna, a celo naselje Kapetanovina bilo je pod opsadom policije. Do nezapamćene tuče došlo je kada su D. M. i M. M, rođena braća iz jednog užičkog prigradskog naselja, stigla u Ulicu Četvrtog puka na Kapetanovini tražeći S. T. koji je telefonom u pomoć pozvao B. Č. Njih dvojica su zajedno, sa sekirama u rukama, izašli pred braću koja su stajala na ulici.

Prema svedočenjima jednog od stanovnika Ulice Četvrtog puka napolju je nešto puklo zbog čega je izašao na terasu. Odatle je, kako je pričao, u mrklom mraku primetio svoga komšiju koji je pokušavao da razdvoji četvoricu mladića koji su se u tim trenucima gurkali.

U jednom momentu S. T. je potegao sekiru i metalnim delom, preko ramena čoveka koji je pokušavao da razdvoji sukobljene mladiće, udario D. M. u glavu usled čega je ovaj pao na ulicu, dok je B. Č. drškom svoje sekire nekoliko puta udario po glavi i telu M. M.

Nedugo zatim S. T. i B. Č. su pobegli sa lica mesta. Kako je ispričao sagovornik "Blica" sa Kapetanovine, ulicom se najpre prolomio vrisak: „Ubiše dete“, a zatim i vapaj „Ubiše mi brata“. U Ulicu četvrtog puka odmah su stigli policija i hitna pomoć.

D. M. je sanitetom prevežen u užičku bolnicu odakle je hitno prevežen u Kragujevac gde mu se lekari i dalje bore za život. U bolnici je pregledan i njegov brat koji je posle ukazane pomoći otpušten na kućno lečenje, a koji se u ovoj fazi istrage ne vodi kao učesnik u tuči.

Posle krvavog sukoba policija je pronašla nanogicu koju je S. T. nosio zbog kućnog zatvora na koji je osuđen navodno zbog neke ranije tuče, a koju je tokom bekstva pokidao i bacio. Kasnije tokom potrage pronađen je i B. Č. dok je S .T. ostao nedostupan policiji sve do danas.

Očito je da su D. M. i M. M. došli pred kuću S. T. zbog nekog neraščišćenog računa od ranije, a konkretno zbog kog - trebalo bi da otkrije istraga koja sada u rukama ima obojicu osumnjičenih.

- Pričalo se poslednjih godina za S. T. da je problematičan, mada ja to nisam primećivao. Roditelji i brat su mu čestiti i vredni ljudi, komšije za primer. Od kada se sve ovo odigralo niko ovde nema objašnjenje zbog čega su mu ova dvojica došla pred kuću, a on pred njih izašao sa sekirom - kažu na Kapetanovini.

#Užice