AKTUELNO

Bernadet Voker (17) iz Piterboroa u Engleskoj poslednji put je viđena 18. jula prošle godine u društvu svog očuha Skota Vokera (51).

Voker je osumnjičen da je ubio Bernadet kako bi je sprečio da ga prijavi za seksualno zlostavljanje, ali telo 17-godišnje devojke policija još nije pronašla.

Sara Voker (38) majka nestale devojke za koju se sumnja da je ubijena, priznala je da je lagala na sudu da je pokušala da prikrije navode o seksualnom zlostavljanju.

Na suđenju je rečeno da su Sara i Skot rekli policiji da je pobegla, a onda su sa njenog telefona slali poruke porodici i prijateljima, pretvarajući se da ih šalje Bernadet, kako bi zavarali detektive.

Foto: Pixabay.com

Policija je otkrila i sudu kao dokaz dostavila dnevnik devojke. Na suđenju je pročitan deo u kom piše da je Bernadet rekla majci da je očuh seksualno zlostavlja, a nakon čega je dobila pretnje smrću.

"Rekla sam mami o svom ocu i zlostavljanju. Nazvala me je lažovom i pretila da će me ubiti ako kažem policiji", piše u Bernadetinom dnevniku.

Prema dnevniku, devojka je nameravala da pobegne, ali su je roditelji očigledno sprečilitako što su je ubili.

"Kakav je to roditelj koji ne bi verovao svojoj ćerki? Ali u redu, pretvaraću se da je u redu dok ne odem od kuće, a onda ću ih blokirati iz svog života", piše u dnevniku.