AKTUELNO

Optužnica protiv Veljka Belivuka biće podignuta 5. avgusta, nezvanično saznaje "Embargo".

Predrag Jeremić, glavni i odgovorni urednik portala “Embargo”, kaže da početkom avgusta ističe period od šest meseci pritvora koji je određen uhapšenoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, nakon čega sledi podizanje optužnice.

Nezvanično se saznaje da će optužnica biti veoma opširna i koncizna, te da bi trebalo da bude ispisana na čak hiljadu strana. Optužnicom bi trebalo da budu obuhvaćeni i svi logističari koji se i sada spominju u javnost.

Foto: TV Pink Printscreen

- Optužnica će biti argumentovana, detaljna, precizna i na čvrstim temeljima. Njome će biti obuhvaćeni i ljudi iz policijskih i državnih struktura. Ne bi trebalo da licitiramo sa imenima, ali svi znamo ko je spominjan kao logističar i ko je na razne načine pomagao Veljinoj grupi – kaže Jeremić.

Poruka Specijalnog suda i tužioca biće, kaže urednik “Embarga”, da zaštićenih nema, da država Srbija povlači crtu i da nema tolerancije u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Optužnica neće zaobići nikoga, pa ni onog ko je samo delom učestvovao u zločinima – kaže Jeremić za Pink.

Spekuliše se, dodaje, da će optužnica biti sastavljena i na osnovu izjava svedoka saradnika, nezvanično se pominje i da je dvoje svedoka saradnika, ali sve je nezvanično.

Novinar i publicista Marko Lopušina, kaže da je sigurno da nisu svi članovi klana Velje Nevolje mogli da se poistovete sa onima koji su činili stravične zločine, te da su upravo takvi pojedinci oni koji su, kako smo čitali u medijima, povraćali na saslušanju slušajući o detaljima gnusnih ubistava.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su verovatno na savet svojih advokata ispričali sve što su znali i pružili dokaz – kaže Lopušina, dodajući da će optužnica biti “sabrano delo koje ćemo kao letnju i jesenju lektiru čitati do zime”.

Detektiv Uglješa Grgur ocenjuje da je grupa Veljka Belivuka najjača kriminalna grupa koja je ikada stvorena na ovim prostorima. Brutalniji su i suroviji, kaže, i od Zemunskog klana.

Foto: TV Pink Printscreen

#Marko Lopušina

#Predrag Jeremić

#Uglješa Grgur

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja