AKTUELNO

Muškarac koji je jutros napao žene u Splitu zove se Aleksandar N. Ima 28 godina i poreklom je iz Gline.

Podsetimo, tokom jutarnjih sati brutalno su napadnute i pretučene dve žene, a napao ih je isti muškarac (28). Na sebi je imao sive pantalone i majicu.

Napad na prvu ženu dogodio se malo iza 7 sati kada je trebalo da otvori ugostiteljski objekat. Napadač je zamolio za čašu vode, a onda ju je s leđa snažno udario pivskom flašom po glavi. Kada je žena pala, nastavio je da je udara rukama i nogama. Kada su naišle prolaznice, napadač se okrenuo i otišao.

Policija je izvestila da su oko 7.45 sati dobili dojavu da je u ulici A. B. Šimića muškarac fizički napao ženu prilikom ulaska u zgradu, nakon čega je pobegao. U ovom napadu je žena zadobila tešku povredu noge.

Oba napada zabeležile su nadzorne kamere.

Na terenu je bio veliko broj policijskih snaga, koristili su i dronove, pse tragače...

Akciju je vodio zamenik načelnika PU SD Marko Srdarević, a bila je podignuta na noge i Interventna policija.

Ko je Aleksandar iz Gline?

Kako saznaje Index, 28-godišnji Aleksandar N, koga navodno zovu Aca Srbin poreklom je iz Gline i već godinama je dobro poznat policiji širom Hrvatske.

Napadač u dosijeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja.

Još kao dvadesetogodišnjaka protiv njega su podnete prijave zbog provala u vikendice, kuće i krađe izradnji po Glini, Gvozdu, Karlovcu, Sisku, Križevcima, Krku i Zagrebu.

Kriminalom je počeo da se bavi u Glini i Gvozdu, a u poslednje vreme najviše je "operisao" po Splitu.

Hvalio se bežanjem od policije

On se 2016. godine na Fejsbuku hvalio bežanjem od policije.

- Uf za dlaku sreća pa sam brži , 4 policajca me hvata, ali ostala je prašina iza mene haha, kakav dan - napisao je na Facebooku u septembru 2016. godine.