AKTUELNO

Nesrećna žena policiji do detalja ispričala šta se dogodilo.

Valjevski ginekolog D. A. (45) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad pacijentkinjom.

Lekar specijalista ginekologije, zaposlen u valjevskom Domu zdravlja, uhapšen je nakon prijave pacijentkinje policiji, koja ga je optužila za nedozvoljene polne radnje prilikom ginekološkog pregleda.

Kako saznaju mediji iz izvora bliskih istrazi, pacijentkinja stara 35 godina je od osumnjičenog ginekologa, kako je navela, "iz higijenskih razloga" tražila ultrazvučni pregled, ali je on, kako se saznaje, "insistirao na ručnom pregledu".

- Kada je oštećena legla, očekujući da počne pregled, ginekolog je pokušao da ostvari fizički kontakt sa njom, što je ona doživela kao pokušaj napastvovanja, odmah potom napustila ordinaciju i ceo slučaj prijavila policiji. Istražnim organima je do tančina ispričala šta se dogodilo i šta joj je D. A. pričao, ali u interesu istrage, jer sama prijava ne znači i pokretanje postupka, ti detalji neće biti obznanjeni – navode nezvanični izvori.

Nakon hapšenja, policija je lekara predala Osnovnom tužilaštvu koje ga je saslušalo, a onda predložilo određivanje pritvora do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke, što je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu i prihvatio.

Po dosadašnjim saznanjima, protiv D. A, dugogodišnjeg ginekologa u Domu zdravlja, nije bilo prijava pacijentkinja, niti pritužbi na njegov rad.

#Valjevo