AKTUELNO

Mladić koji je izboden na Kalemegdanu, sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar.

Hitna pomoć je noćas imala ukupno 122 intervencije od kojih 29 na javnom mestu, u toku noći su se javljali najviše astmatičari, ali je bilo i tuča i osoba u alkoholisanom stanju, izjavila je danas portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

U incidentu koji se dogodio juče u 20.46 na Kalemegdanu prekoputa košarkaškog terena na ulazu u Uzun Mirkovu, kako je Macura navela, nepoznata ekipa Hitne pomoći koja je obezbedjivala "Singidunum fest" prevezla je mladića koji je zadobio tešku povredu od uboda nožem, a ekipa beogradske Hitne pomoći zbrinula je 26-godišnjeg mladića sa ubodnom ranom u nadlaktici i prevezla ga u Urgentni centar.

U 20.14 kako je Macura navela, ekipa Hitne pomoći stigla je po pozivu na Smederevski put, gde se dogodio lakši sudar, a povredjenih nije bilo.

Foto: Tanjug/Pixabay

Na Lidu prekoputa pontonskog mosta na strani ka Dunavu, u 19.00 časova, došlo je do davljenja muške osobe starosti oko 23 godine.

Prisutni kupači su izvukli mladića i reanimirali ga, a kada je ekipa Hitne pomoći stigla, on je bio u svesnom stanju i prevezen je u KBC Zemun, kazala je Macura ističući važnost poznavanja tehnike pružanja prve pomoći i naglasila da su prisutni odlično to odradili spasivši mladiću život.

#Hitna pomoć

#Policija

'