AKTUELNO

Trostruki ubica iz Novog Sada Goran Janković (38) pre tačno tri godine zverski je macolom unakazio svoju suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57).

Inače da podsetimo, Janković je kobnog dana 24. maja 2019. ušao u kuću roditelja svoje supruge Mirjane, prvo ubio njenog oca, svog tasta, Branislava, a potom je presudio svojoj ženi. Taštu Nadu ubio je u dvorištu kuće kada je pošla za njim.

Foto: Pink.rs, MUP Republike Srbije

- Janković ih je sve ubio brutalnim udarcima macolom po glavi i to pred njegovom i Mirjaninom maloletnom decom! Kada je Janković ušao u kuću jedan sin je bio sa majkom u krevetu, a drugi sa babom. Kada je pobegao iz kuće, Goranov tada desetogodišnji sin pozvao je ujaka i ispričao šta se dogodilo, da je njegov otac ubio njegovu babu, dedu i majku - ispričao je ranije izvor.

Nedelju dana pre trostrukog ubistva Mirjana je prijavila Gorana za nasilje u porodici, a on se navodno pred nadležnima pravdao da je to bio jedan od razloga zbog kojih je tog jutra pijan došao kući.

Janković je pre nego što je napustio mesto zločina zapretio dečacima pred kojima je počinio krvavi pir da nikako ne smeju reći da je bio u kući, a zatim je pobegao i tri dana izbegavao policijsku poteru skrivajući se na jednom brodu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu.

Februara 2020. godine, Janković je pronađen obešen u ćeliji Okružnog zatvora u Novom Sadu. Samoubistvo je počinio nakon posete rođaka.

#Goran Janković

#masakr