AKTUELNO

Informacije da je u Latinskoj Americi nisu pouzdane?

Božidar Spasić, bivši obaveštajac smatra da janost nije dobro percipirala informaciju koji je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić da je ekipa Veljka Belivuka pripremala državni udar.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jedna jako organizovana kriminalna grupa Belivuka, Zvicera i ostalih je nabavio toliko oružja da je bila spremna da likvidira predsednika Srbije. To je bio osnovni i jedini cilj. Možete zamisliti kakav bi haos nastao u zemlji - istakao je Spasić.

Kako je dodao, ova grupa prevazilazi snagu jednog klana, to je već bila paravojna, parapolicijska snaga.

Oni bi u takvom haosu iskoristili priliku da preuzmu vlast i nastupio bi građanski rat - rekao je Spasić.

Ističe da nije potpuno pouzdana informacija da se Radoje Zvicer nalazi u Latinskoj Americi.

- Ne treba zaboraviti da Zvicer predstavlja jednog od retkih vođa kriminalnih klanova koji se tokom ranije bekstva nalazio u Ukrajini. Pronašli su ga kriminalci. Verovatno će ga ponovo naći kriminalno podzemlje - rekao je Spasić.

Kako Zvicer može biti otkriven?

Spasić navodi da bi Zvicer mogao biti otkriven ako je neoprezan, pa da na primer telefonira nekome ili ako se sreo sa nekim ko dostavlja informacije. - Takva lica su pod kontrolom stranih obaveštajnih službi, kako bi saznale šta radi, i ko ga štiti. Njega štiti neki veći kartel jer je on bio veliki kupac i ne žele da ga izgube - istakao je Spasić.

Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs kaže da su navodi o tome da su od ljudskog mesa pravljeni ćevapi zastrašujuća, ali da je izvor koji o tome govorio pouzdan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Govori se da je reč o osveti Zvicera za pokušaj ubistva u Kijevu za koje se misli da ga je organizovao Milan Ljepoja. Imamo situaciju da obaveštajne službe kriminalaca odlično rade - rekao je Radulović.

#Božidar Spasić

#Hapšenje

#Mladen Radulović

#Radoje Zvicer