AKTUELNO

Najmanje petoro ljudi povređeno je u požaru koji je noćas oko ponoći izbio u stambenoj zgradi u ulici Nikole Pašića 22 u Nišu.

Ono što se za sada zna je da je vatra izbila u jednom od stanova, posle čega se velikom brzinom proširila na veći deo objekta.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Jedna petočlana porodica ostala je zarobljena na 5. spratu zgrade, pa su ih vatrogasci korpom prihvatili i spustili na bezbedno.

Prema prvim informacijama niko od njih, među kojima je i jedno dete, nije teže povređen, ali su ih ekipe Hitne pomoći, ipak prebacile na dijagnostiku u nišku Univerzitetski klinički centar.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Još jedno lice u neposrednoj blizini zgrade koja je gorela, zatečeno je sa povredom glave, ali se za sada ne zna da li ih je dobilo zbog iste situacije.

Na mesto izbijanja vatrene stihije izašla je i gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je pratila rad Hitnih službi, te organizovala zbrinjavanje onih koji su u ovoj nesreći ostali bez svojih domova.

Vatrogasci su do ranih jutarnjih sati sprat do sprat pregledali zgradu u potrazi za još nekim ko je eventualno povređen, a njihove ekipe su dežurale za slučaj potrebe daljih intervencija.

Policija obavlja uviđaj, za sada nema informacija kako je došlo do požara.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić