AKTUELNO

Usled oluje i nevremena koje je u noći između 5. i 6. maja zahvatilo Pančevo otkačio se jedan brod i nekontrolisano plovio iz pravca Jabuke ka ušću Tamiša u Dunav.

Kamere video nadzora Turističke organizacije grada Pančeva snimile su brod kada je 5. maja uveče, nešto pre 23 sata, udario u gradski pristan.

Foto: TV Pink Printscreen

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije grada Pančeva i njegovi saradnici Dušan Antonijev i Jovan Dautović brzo su došli do tamiškog keja i uspeli da, uprkos jakom vetru i hladnoći, spreče da brod otplovi dalje u Dunav.

Hrabra ekipa momaka iz Pančeva uspela je uprkos jakom vetru da ga zaustave, vežu uz obalu i osigurali ga da ne pravi dalju štetu na reci.

Ceo slučaj prijavljen je policiji koja je brzo izašla na teren, izvršila uviđaj i sačinila zapisnik o celom događaju.

Na svom „putovanju“ Tamišem brod je pričinio štetu na drugim plovilima, a kolika je videće se danas tokom prepodneva.

Dragan Milenković, predsednik Udruženja ribolovaca Tamiš prijavio je direktoru Turističke organizacije Pančevo da nepoznati brod pravi štetu na Tamišu.

- Nakon toga na video nadzoru smo videli da brod udara u gradski ponton i nastavlja dalje ka Dunavu. Sugrađani koji su bili vezani na levoj obali Tamiša trebalo bi da provere ujutru svoja plovila na potezu od mosta do Brodoremonta. Ukoliko im je pričinjena šteta, neka prijave Lučkoj kapetaniji. Nije nam poznato ime vlasnika broda. Ukoliko prepozna brod molimo ga neka se javi ili Udruženju ribolovaca Tamiš ili Turističkoj organizaciji, ako mu bude potrebna neka dodatna pomoć. Ujedno bih se zahvalio i policiji na brzoj intervenciji - rekao je Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije grada Pančeva.