AKTUELNO

Za krivično delo za koje se N. R. teretio propisana je kazna zatvora od pet do petnaest godina.

N. R. (25) iz niškog sela Donje Međurovo, osuđen je danas na sedam i po godina zatvora zbog silovanja bivše devojke, a sadašnje supruge. Viši sud u Nišu izrekao mu je ovako strogu kaznu jer je, kako se navodi u optužnici, žrtvu silovao na naročito svirep i ponižavajući način.

- On je oglašen krivim za krivično delo silovanje iz člana 178. stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Srbije i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest meseci u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru i tokom izdržavanja mere napuštanja stana. Okrivljenom je ukinuta mera zabrane napuštanja stana - saopštila je Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu.

Mladić je optužen da je 7. marta prošle godine u svojoj porodičnoj kući u uračunljivom stanju nakon ljubomornog ispada zbog poruka koje je video na njenom mobilnom telefonu, skoro četiri sata svirepo iživljavao nad svojom žrtvom.

- Najpre je ošamario, zatim je više puta udario šakama, pesnicama i kolenima po telu, gađao je upaljačem, pretio je da će joj razbiti flašu o glavu a zatim je prinudio na sodomiju. Sve vreme je devojku obasipao uvredama, pljuvao je i polivao pivom po kosi. Govorio joj je : "Što ne zoveš sada svoga tatu da te spasi, zapaliću vas, ubiću vas!" - navedeno je u optužnici.

Tokom suđenja usledio je obrt, jer se optuženi venčao sa devojkom za čije se silovanje teretio, ali ova činjenica nije uticala na odluku suda da mu izrekne drakonsku kaznu. Takođe, sud je smatrao da za oslobađajuću presudu nije značajno ni to što su devojka i njeni roditelji osporili su navode optužnice i kazali da je sve što se desilo posledica nesporazuma koji je u međuvremenu izglađen, te da nema osnova za krivično gonjenje N. R.

Za krivično delo za koje se N. R. teretio propisana je kazna zatvora od pet do petnaest godina. Irena Gušić je saopštila da je na prvostepnu presudu moguće izjaviti žalbu u roku od 15 dana Apelacionom sudu u Nišu.

Uskoro bi pred sudom ali Osnovnim trebao da se nađe devojčin otac Č. N. zbog događaja koji je usledio posle navodnog silovanja. Kako je on tada ispričao novinarima, 11. marta je N. R. razvalio vrata i banuo im u kuću.

- Vikao je: "Izađi p...., da ja i ti rešimo stvar". Učinilo mi se da čujem zvuk repetiranja pištolja pa sam ćerku sakrio ispod kreveta a ženu iza regala. Nisam hteo da mu otvorim, on je udarao na vrata da bi ih u jednom trenutku razvalio i upao u sobu. Skočio sam na njega i u tom rvanju sam ga ubo nožem - ispričao je tada Č. N. protiv koga se pred Osnovnim javnim tužilaštvom sprovode dokazne radnje zbog krivičnog dela teška telesna povreda.

#Donje Međurovo

#Silovanje