AKTUELNO

Veštačenja devet glumica, žrtava vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) završena su i potvrđuju verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao, rekao je Tanjugu punomoćnik nekoliko žrtava advokat Jugoslav Tintor.

On je ukazao da je žrtve veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihicke patnje visokog itenziteta".

Foto: TV Pink Printscreen

Dobili smo nalaze i mišljenja, koja se razlikuju od žrtve do žrtve, ali u suštini potvrđuju njihove iskaze i pojačavaju optužbu protiv okrivljenog - naglasio je Tintor, koji zastupa i glumicu Milenu Radulović.

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

Prema nalazu veštaka, iskazi devojaka o tome šta su preživele od Aleksića, a koje u procesu imaju status oštećenih, se mogu smatrati potpuno validnim.

Iz veštačenja proizlazi da se ponašaju iskreno, da kod njih nema konfalublacije, poremecanja, mitomanije, pseudologije fantastike....

Foto: TV Pink Printscreen/Printscreen YouTube/StudioB

Ukoliko tužilaštvo ne bude tražilo izvođenje još nekih dokaza, istraga bi ovim veštačenjem mogla da se okonča, a potom da usledi odluka o podizanju optužnice.  Aleksić se tereti za silovanje i polno uznemiravanje devet polaznica te skole u periodu od 2008. do 2020. godine. Nalazi se u pritvoru koji mu je produžen 12. marta da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Protiv njega je sredinom januara pokrenuta istraga nakon prijave šest devojaka, a u međuvremenu je dva puta proširena po prijavi još tri devojke. Aleksić se tereti za 19 krivičnih dela, 11 su polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno devet oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna.

Ostale devojke je, kako one tvrde, napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva. Aleksić je do sada negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi.