AKTUELNO

Požar koji je izbio u petak uveče na Čukarici, a u kojem je povređeno šestoro dece i jedna punoletna osoba, izbio je pod spletom nesrećnih okolnosti, kako se sumnja, jer su deca gađala žice dalekovoda.

Kako mediji prenose, nakon što je policija u saradnji sa dežurnim zamenikom Drugog osnovnog tužilaštva obavila uviđaj, utvrđeno je da požar nije podmetnut, već je u pitanju "nesrećni slučaj".

- Deca su se igrala ispod dalekovoda koji je tri metra visine, na šutu. Ispituju se dve verzije događaja: ili su deca nepoznatim predmetom gađala žice dalekovoda te ih je zbog toga udarila struja ili ih je udario strujni luk - kaže izvor upoznat sa slučajem.

"Kada su odvezeni u bolnicu nisu bili u stanju da govore"

Šestoro dece je teško povređeno, kao i jedna punoletna osoba.

- Deca su veoma mala. Najstarije dete ima 15 godina. Kada su odvezeni u bolnicu nisu bili u stanju da govore, imali su opekotine po licu, ruku, nogu - dodaje naš sagovornik.

Drugo osnovno tužilaštvo ražilo je policiji da dostavi izveštaj o ovom događaju, nakon čega će odlučiti da li postoje elementi za krivičnu prijavu i protiv koga. Takođe će, po podnošenju izveštaja biti odlučeno da li će se roditelji teretiti za zanemarivanje dece.

Prema informacijama koje posedujemo, povređeni su u stabilnom stanju zasad.

- Osobe koje su se zadesile na mestu požara u stabilizovanom su stanju i nijedna osoba nije podlegla povredama - rekli su iz Urgentnog centra.

Eksplozija, pa strujni udar

Do povrede je došlo nakon što se na uglu ulica Milorada Jovanovića i Galipoljske dogodila eksplozija, a potom je usledio i strujni udar. Deca su ubrzo potom zbrinuta u Dečjoj klinici Tiršova.

Najmlađe povređeno dete ima šest, a najstarije 15 godina. Sva deca su rođaci, i žive u barakama, nekoliko desetina metara od mesta gde se eksplozija dogodila.

- Ja sam oko pola 5 čula da je nešto puklo, čula sam kao eksploziju i onda sam izašla iz barake i videla to dete od 15 godina u vazduhu, on je odleteo dva, tri metra u vazduh i pao na zemlju - rekla je majka čije je troje dece u petak povređeno.

Prasak je bio jak, čuli su ga i drugi nastanjeni u barakama. Veliki broj ljudi ubrzo se našao na licu mesta.

- Odmah smo otrčali tamo i videli ih kako leže, bili su svuda razbacani po polju, videla sam svojih troje, dvoje od devera i još dva rođaka kako leže, brzo smo ih prekrili zemljom. Odmah smo zvali Hitnu, ali niko nije hteo da dođe, oni su mislili da se mi šalimo. Onda smo muž i ja istrčali na ulicu i zaustavili troje kola i tako su deca stigla do doktora - ispričala je tridesetogodišnja majka šestoro dece.

#ekspolozija

#Čukarica