AKTUELNO

Protiv nasilnika je podneta krivična prijava.

Udruženje ORPAK iz Kruševca saopštilo je da je podnelo Osnovnom tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv Nišlije T.K. (65) iz naselja Brzi brod zbog sumnje da je komšijinu mačku uhvatio specijalnom klopkom, a potom je mučio nanevši joj povrede od kojih je uginula.

Nišlija je nakon toga u raspravi sa vlasnicima mačke, Dragomirom Đorđevićem i njegovim sinom Brankom potezao pištolj i pretio da će ih pobiti.

Zbog toga jr policija podnela dodatnu krivičnu prijavu protiv njega.

- Čuo sam tužno mjaukanje mačke u samrtnom ropcu. Onda sam video komšiju kako našu mačku koja se nalazi unutar klopke, bode nekom šipkom. Viknem mu: "Što mi ubi mače komšijo?". On kaže: "Nije tvoje". Preskočim ogradu i uzmem kavez, ali mi ga je oteo iz ruku. Posle smo čuli da je pričao da mu je mače pojelo pola pileta i dve ribe. Razumeo bih da ga je u besu udario, ali on je imao specijalnu klopku za hvatanje mačaka koja se automatski zatvara kada mačka uđe i povuče mamac. Sad nam je jasno gde su nestale sve naše mačke prethodnih godina - priča Dragomir.

Pošto je oteo kavez, došlo je do rasprave sa komšijom koji je otrčao u kuću i vratio se sa pištoljem u rukama i zapretio da će ih pobiti. Brzom intervencijom policije, sprečena je eskalacija nasilja.

N. Petričević

'