AKTUELNO

Darko Elez sleteo je u Sarajevo. Njega je danas Srbija izručila BiH.

On je helikopterom MUP prevezen uz medicinsku pratnju.

Njegovo sletanje na sarajevski aerodrom danas je odlagano jer mu je pozlilo na aerodromu, te mu je odmah pružena medicinska pomoć. Podsetimo, na sarajevskom aerodromu danas je bilo opsadno stanje i preko stotinu policajaca bilo je prisutno.

Prema operativnim podacima bezbednosnih službi, jedan od najozbiljnijih kriminalaca u regionu je uhapšen u decembru u Beogradu, samo nekoliko nedelja po dolasku Alerksandra Vulina na čelo ministarstva unutrašnjih poslova i nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio rat mafiji. 

Foto: Foto/Tužilaštvo BIH

Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala. Srpsko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovini koji je uhapšen krajem decembra prošle godine u beogradskom naselju Batajnica.

Elez se nalazio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gde živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Foto: Foto/Tužilaštvo BIH

Inače, Elez se sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici.

#Darko Elez