AKTUELNO

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva u velikoj akciji BIA, MUP i Tužilaštva.

Prema neproverenim navodima nekih beogradskih medija, Veljko Belivuk uhapšen je zbog planiranja likvidacije Milana Ljepoje, pripadnika grupe Pink Panter.

Ipak, njih dvojica koji su veoma dobri drugari i ranije su se zajedno pojaviljivali u medijima.

Inače, Miljković je zajedno sa Belivukom bio optužen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, inače Miljkovićevog kuma.

Foto: Printscreen YouTube/E-STOCK/MILOŠ RAFAILOVIĆ

Milošević je izrešetan na tramvajskim šinama 30. januara 2017. godine u sačekuši u blizini stana u kojem je živeo u Ulici 27. marta u Beogradu. Napadač je u Miloševića ispalio deset hitaca iz škorpiona, dok je on pokušavao da pobegne.

Napadač ga je ubio na tramvajskim šinama, gde je i pronađeno telo. Tamo ga je sustigao i ispalio mu još šest metaka u glavu! Trojica optuženih terete se za pomaganje, dok je izvršilac zločina nepoznat.

I Miljković i Belivuk su 2018. oslobođeni krivice za učestvovanje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića. Žena ubijenog karatiste, Violeta Milošević, ranije je izjavila da je Miljković nagovarao Miloševića na osvetu.

-Miljković nam je venčani kum. Kada je Vlastimir pretučen ispred jednog splava, Miljković ga je nagovarao da se osveti. Nudio je da mu nabavi oružje, eksploziv i automobil - rekla je Miloševićeva i dodala da je Miljković to izjavio pred njom dok su sedeli u restoranu.

-Sramota je ubiti kuma - izrevoltirano je na to rekla tada Miloševićeva, aludirajući na optuženog Miljkovića.

Belivuk važi za jednog od, kako pišu mediji, najopasnijih ljudi iz našeg podzemlja, više puta je osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

#Marko Miljković