AKTUELNO

Činjenica je da je ovo zločin iz strasti.

Inspektori koji rade na Jeleninom slučaju dobili uputstvo da pred praznike motre na Jelenin grob, nasip gde je ubijena i mesta koje je rado posećivala za života.

Ubica Jelene Marjanović bi pred Novu godinu mogao da napravi pogrešan korak, jer oni koji ubiju iz strasti, “pucaju” u prazničnoj atmosferi, upozorio je policijski psiholog inspektore koji rade na tom slučaju.

On je rekao da je jasno da je Jelena ubijena iz strasti, a takve ubice u prazničnoj atmosferi obično učine nešto u znak kajanja ili jednostavno požele da ostave poruku žrtvi i njenoj porodici.

Zbog toga su inspektori koji rade na Jeleninom slučaju dobili uputstvo da pred praznike motre na Jelenin grob, nasip gde je ubijena i mesta koje je rado posećivala za života, jer se očekuje da se ubica pojavi tamo i možda čak i prizna šta je uradio.

Policijski psiholog koji radi na najtežim slučajevima, dao je potpuno novi smer u istrazi.  Inspektorima je predočeno da će ubica Jelene Marjanović sasvim sigurno dati neki znak tokom predstojećih praznika.

– Očekuje se da će se ubica pojaviti na nekom od tih mesta i uraditi nešto kako bi iskazao kajanje ili poslao poruku žrtvi. Tada bi zločinac mogao da se oda, možda čak i prizna zločin i tako će biti uhvaćen – objašnjava policijski psiholog, sagovornik Informera i dodaje da ako se ne otrkije pred praznike sledeća prilika je godišnjica njene smrti.

Policijski ekspert Marko Nicović, kaže da se Jelenin ubica bori sa savešću i da bi atmosfera praznika mogla da ga natera da prizna zločin.

– Ubicama koji zločin učine iz strasti potrebno je vreme da priznaju zločin. Oni ne mogu dugo da se nose sa grižom savesti. Jelenin ubica za kojeg se i dalje tvrdi da je enko blizak njoj, može da se preda u trenutku, kada ga sve podseti na nju – naglašava Nicović.

J. Stanković

'