AKTUELNO

Bojan Mirković (34), likvidiran u naselju Belvil na Novom Beogradu, počivaće pored ubijenog Strahinje Stojanovića, u posebnom delu novobežanijskog groblja.

Bojan Mirković (34), koji je 12. novembra likvidiran u novobeogradskom naselju Belvil dok se vraćao iz prodavnice, sahranjen je juče u belom sanduku i uz pesmu crkvenog hora!

Sve je tipski

Ubijenog, koji je navodno sarađivao sa škaljarskim klanom, na večni počinak su, pored roditelja i rodbine, ispratili i brojni prijatelji, a kapela na Novom bežanijskom groblju bila je mala da primi sve one koji su došli da mu zapale sveću i polože cveće.

Mirković je sahranjen u grobnici od crnog mermera, koja se nalazi u posebnom delu, koji pojedini nazivaju elitnim delom groblja. Interesantno je da je baš u tom delu novobežanijskog groblja, i to praktično pored Mirkovića, sahranjen i Strahinja Stojanović, koji je u septembru dignut u vazduh kada je pod njegov džip postavljen eksploziv.

- Ovaj deo groblja je skuplji od ostalog. Grobnice koštaju minimum 20.000 evra, a ima i skupljih. Recimo „obična“ parcela ovde košta oko devet hiljada evra. Grobnice u ovom delu izgledaju isto, praktično je sve tipski urađeno - kaže izvor i nastavlja:

- U ovom delu su sahranjeni i neki ugledniji građani, ali ima i ljudi s one strane zakona. Njihove porodice i prijatelji ne pitaju za cenu, a skupocena grobna mesta uglavnom plaćaju u kešu. Inače, u ovim grobnicama mogu da počivaju četiri pokojnika. Baš u ovom delu počiva i Drago Božović (20), mladić poreklom iz Crne Gore, koji je pre dve godine izrešetan na Bežanijskoj kosi.

Interesantno je da su i na jučerašnjoj sahrani bili fotografi i snimatelji, koji su zabeležili svaki detalj. - Tako je bilo i na ukopu ubijenog Strahinje Stojanovića - kaže izvor.

Od Bojana Mirkovića govorom se oprostio prijatelj.

Foto: Facebook.com/Društvene mreže/Privatna arhiva

Iz časnog plemena

- Koliki je bio čovek, najbolje govore razni pozivi za kumstva, koja je rado prihvatao. Verujem da sada zvona na Pećkoj patrijaršiji zvone i šire se Metohijom, odakle si i rodom, i svuda gde ima Mirkovića iz časnog plemena Vasojević. Borio si se kroz život, završio si i državni fakultet bezbednosti, pa da stradaš ovako - rekao je prijatelj i nastavio:

- Porodica je maštala o master diplomi, nadala se beloj venčanici, a ne belom kovčegu. Neka ti je pokoj duši.

Nakon govora, grobljem se prolomio plač. Mirkovićeva majka bila je neutešna, a mladić koji ju je pridržavao govorio je:

- Izdržala si 34 godine, izdrži i ovih pet minuta. Budi jaka.

#sahrane