AKTUELNO

Bojana Mirkovića (34), koji je ubijen prekjuče na Novom Beogradu, ubica je čekao da izađe iz supermarketa.

Na mesto zločina navodno je došao električnim trotinetom, a u rukama je nosio kacigu i pištolj sa prigušivačem.

Mirković, za kog se veruje da je bio blizak "škaljarskom klanu", išao je da kupi hranu. Stigao je do podzemne garaže gde je ugledao svog napadača i počeo da beži ka stambenoj zgradi i liftu. Međutim, ubica ga je sustigao i upucao na samom ulazu u lift podzemne garaže.

Prigušivač je najverovatnije razlog zbog kojeg niko od komšija nije znao šta se dogodilo i nije čuo pucanj.

Foto: Pink.rs

- Stalno se vraćao kući sa kesama iz prodavnice. Izgledao je kao porodičan čovek - rekle su komšije Mirkovića na dan njegovog ubistva.

Komšije su inače za ubijenog Mirkovića imale samo lepe reči. Navode da je bio fin i da se javljao u prolazu, a samo jedna stvar budila je sumnju.

- Pitali smo se šta radi i čime se bavi, vozio je skupoceni automobil, ali nismo baš mislili da će od ovoga doći - rekli su stanovnici naselja Belvil u kojem je Mirković živeo i gde je ubijen.

Foto: Foto/Društvene mreže

Duboke veze sa kriminalnim miljeom

Pored škaljarskog klana, Mirković se još dovodi u vezu i s ubijenim Aleksandrom Šarcem, koji bio član međunarodne pljaškaške bande "Pink panteri". Navodno je Mirković je zajedno sa njim nabavljao vozila za likvidacije i bavio se logistikom u vezu sa ubistvima koja su organizovali ubijeni Damir Hadžić i nestali Lazar Vukićević.

Podsetimo, Damir Hadžić ubijen je na Krfu 23. jula zajedno sa vođom barskog klana bliskoj škaljarskoj ekipi, Alanom Kožarom. Vukićević je nestao prošlog meseca u Beogradu. Njegova porodica sumnja da je otet, ali ne isključuje se mogućnost da je ubijen.

#Belvil

#Bojan Mirković

#Ubistvo