AKTUELNO

Vedran je 2015. godine upucan takođe na Voždovcu, desetak metara od porodičnog stana.

U Ulici Braće Jerković jutros je došlo do pucnjave u kojoj je ubijen, kako Pink.rs saznaje, Vedran Repčić (41). Kao što smo već pisali, on je upucan u parkiću i na njega je ispaljeno nekoliko metaka iz pištolja.

Repčić je, inače, sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića i pre pet godina već je bio na meti napada. Naime, 2015. godine, Vedran je upucan takođe na Voždovcu, desetak metara od porodičnog stana.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

- Nemam snage da pričam o tome šta je i ko je Vedran. Shvatite, on je moj jedini sin i samo, kao i svaka majka, želim da živi. Trudimo se da budemo jaki, ali ne ide. Lekari su nam rekli da je stanje kritično i da Vedrana samo mladost, snaga i čudo mogu da spasu – pričala je tada kroz suze Mira Repčić, Vedranova majka.

To se i desilo – čudo! Vedran je dobio dva metka u grudi i dva u glavu i uspeo je da preživi.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Motivi tadašnjeg, ali i najnovijeg napada na Vedrana Repčića, verovatno leže u njegovoj kriminalnoj prošlosti. Sin Zvezdinog fudbalera već je gonjen za ubistva, razbojništva i iznude, a iza sebe ima čak i odsluženu zatvorsku kaznu.

Repčić je na deset godina zatvora osuđen u martu 2003. godine, zbog ubistva vlasnika radnje "Brka" Predraga Milosavljevića 3. avgusta 1998. Iako je na početku suđenja negirao krivicu, na izricanju presude je rekao da je "došao da bi odslužio kaznu kakvu je zaslužio".

Sud je tada u okviru presude za ubistvo izrekao Repčiću i kaznu za niz sličnih razbojništava, ali u kojima srećom nije došlo do tragičnog ishoda kao kod ubistva nesrećnog vlasnika radnje "Brka".

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Međutim, ubistvo Milosavljevića nije jedino za koje je Repčić krivično gonjen. Sinu fudbalera Zvezde suđeno je i za ubistvo taksiste Branka Topalovića 1996. godine u beogradskom naselju Braće Jerković.

Sudsko veće ga je međutim oslobodilo ove optužnice usled nedostatka dokaza, iako je policija tvrdila da se radi o svirepom ubistvu. Po navodima tadašnje optužnice, Repčić je želeo da opljačka taksistu, ali je ovaj odbio da mu preda svoj dnevni pazar.

#Ubistvo

#Vedran Repčić