AKTUELNO

Devojka koja je slučaj prijavila policiji nije zahtevala lekarsku pomoć.

Miladin Kovačević danas je u pratnji advokata Ivana Gvozdenca došao u policijsku stanicu Savski venac gde upravo daje izjavu pošto ga je njegova devojka Tina T. prijavila za nasilje.

Naime, po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu bila je raspisana potraga za Miladinom Kovačevićem, osumnjičenim da je 16. septembra na Savskom vencu ugrozio sigurnost devojci T. T. (26).

Kovačević je sprskoj javnosti poznat po slučaju brutalnog prebijanja iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

U Prvom osnovnom tužilaštvu kažu da je u sredu policija Savski venac obavestila dežurnog zamenika tužioca, da je ženska osoba prijavila Kovačevića za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Tužilastvo je potom naložilo prikupljanje obaveštenja od oštećene devojke, proveru postojanja i uzimanje snimka bezbednosnih kamera sa mesta događaja, kao i saslušanje osumnjičenog Kovačevića, kao i da se se protiv njega podnese krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti.

Imajući u vidu da Kovačević nije bio dostupan organima gonjenja, tužilaštvo je naložio policiji da se za njim raspiše potragu, što je i učinjeno. "Do danas javno tužilaštvo nije primilo informaciju da je osumnjičeni pronađen. Imajući u vidu da je očigledno u bekstvu, tužilastvo će nakon što ga policija pronađe odrediti zadržavanje (hapšenje)", navode u tužilaštvu.

Napominju da devojka koja je slučaj prijavila policiji nije zahtevala lekarsku pomoć.

Kovačević je inače, 2010. godine nakon sporazuma o priznanju kirivice osuđen na dve godine i tri meseca zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog dela izvršenog u Americi.

On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana. Pušten iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

Kovačević je posle prebijanja Amerikanca stigao u Srbiju uz privremenu putnu ispravu (pošto mu je amričko pravosuđe oduzelo pasoš) uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku. Država Srbija je za obeštećenje prebijenog studenta tada iz budžeta izdvojila 900.000 dolara.

#Miladin Kovačević

#Sud