AKTUELNO

Inspektori su tokom uviđaja i pretrage terena u obližnjoj reci Savi pronašli bicikl koji je koristio ubica

Beogradska policija je na osnovu snimaka bezbednosnih kamera identifikovala muškarca koji je u nedelju na Novom Beogradu podmetnuo eksploziv pod Strahinjin džip i odmah potom pobegao najverovatnije preko granice, piše Informer.

Kako nezvanično saznaje ova list, Strahinju (30) ubio je državljanin Bosne i Hercegovine za kojim je odavno raspisana međunarodna poternica. Reč je o profesionalnom plaćenom ubici koji je svaki detalj zločina i bekstvo isplanirao do detalja. Iako potraga za njim i dalje traje, veruje se da je odmah posle zločina napustio Srbiju, pa će ovo ubistvo biti dodato ostalim njegovim zlodelima na već postojećoj poternici.

Brzom i efikasnom istragom policija je ustanovila da je plaćeni ubica iz Bosne čitav "posao" obavio biciklom. Nadzorne kamere snimile su ga u garaži luksuznog stambenog kompleksa "Vest 65" na Novom Beogradu, gde je Strahinja živeo. Tu je najverovatnije podmetnuo vojni plastični eksploziv pentrit P-500 pod Strahinjin džip BMW X5.

Isti biciklista snimljen je i malo kasnije, nekoliko stotina metara dalje, u Ulici omladinskih brigada, kako telefonira baš u trenutku eksplozije džipa, i to u neposrednoj blizini. Pretpostavlja se da je sačekao da Strahinja i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45) izađu iz garaže i potom je telefonom aktivirao bombu.

#Ubistvo