AKTUELNO

U severnom delu Kosovske Mitrovice večeras oko 22 sata oštećeno je jedno putničko vozilo a Kosovska policija je privela petoricu mladića albanske nacionalnosti.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je da je Kosovska policija privela pet mladića albanske nacionalnosti, zbog sumnje da su pokušali da izazovu nerede i zbog oštećenja pokretne imovine.

Protiv njih će, kako je kazao Bojić, biti preduzete dalje zakonske radnje u skladu sa odlukom nadležnog tužioca.

Na putničkom automobilu marke "Fiat", koje je bilo parkirano ispred jedne od zgrada u ulici Knjaza Miloša u severnom delu Kosovske Mitrovice, polomljeno je zadnje staklo.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je grupa Albanaca došla u severni deo Mitrovice iz pravca Bošnjačke mahale, da su neki od njih imali palice, da su provocirali Srbe i koristili kamenice.

Zbog postupka koji je u toku u Kosovskoj policiji nisu mogli da daju više detalja o ovom događaju.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da prema informacijama sa kojima on raspolaže osumnjičeni sa sobom nisu imali lična dokumenta i da to navodi na sumnju da su imali nameru da izazovu incidente.

-Nadam se da će tužilac na pravi način okvalifikovati slučaj kako bi se poslala jasna poruka svima koji žele nasilje i izazivanje nereda - dodao je Rakić.

#Albanci

#Hapšenje

#Kosovska Mitrovica

'