AKTUELNO

Policija nemačkog grada Frajburfa u saradnji sa kolegama iz Austrije napravila je foto-robot ubice koji je u Nemačkoj i Austriji ubio dve žene, gotovo na isti način na koji je pre godinu dana ubijena pevačica u Borči.

Nemački “Bild” objavio je foto-robot sredovečnog muškarca za kojeg se sumnja da je umešan u ubistvo pevačice Jelene Marjanović (33), čije telo je pronađeno 3. aprila prošle godine na nasipu u Crvenki kod Borče.

DNK profil pevačice, koji je naša policija prosledila kolegama u Interopolu, trenutno se upoređuje s biološkim tragovima ubice nađenim na mestima zločina u Nemačkoj, odnosno Austriji, gde su ubijene dve mlade žene.

Inače, jedna žrtva serijskog ubice, mlada Nemica Karolin Gruber (27), koja je surovo ubijena 10. novembra 2016. godine u šumi u Endingenu neverovatno fizički podseća na pevačicu Jelenu Marjanović.

Nemica Karolina Gruber i Austrijanka Lusil K. su pre ubistva silovane, što nije slučaj s Jelenom Marjanović.

Kako je ubica ostavio na mestu zločina biološke tragove, analizom se utvrdilo da se poklapaju, pa se smatra da je ove dve devojke ubila ista osoba. Da li će DNK profil ubijene Jelene, koji se trenutno upoređuje s biološkim tragovima ubice nađenim na mestu zločina u Nemačkoj i Austriji, pokazati da je i Jelenu ubila ista osoba, za sada nije poznato.

Foto-robot ubice prikazuje muškarca starosti između 50 i 55 godina, visokog između 175 i 180 centimetara, a prema pisanju nemačkog "Bilda", napravljen je na osnovu opisa svedoka koji je video muškarca na dan ubistva Karoline Gruber u blizini mesta zločina.

Foto: Polizeiprasidum Freidurg

#Austrija

#Fotografija

#Jelena Marjanović

#Nemačka

#Policija

#Ubica

'