AKTUELNO

Skrhan bolom, pre polaganja urne sa Bobaninim posmrtnim ostacima u zemlju, njen suprug Miloš joj je posvetio "Besmrtnu pesmu". Predivni stihovi pročitani su neposredno pred poslednji oproštaj, dok su je pratili zvuci pesme Vlade Divljana "Samo jednu ljubav imam.

Bobana Veličković-Momčilović (30), trostruka prvakinja Evrope u gađanju vazdušnim pištoljem, i dvostruka učesnica Olimpijskih igara, koja je preminula u Beogradu usled komplikacija posle porođaja, sahranjena je danasna Novom groblju u Boru.

Komemorativni skup održan je u sali Muzičke škole u Boru, koja je bila pretesna da primi sve one koji su želeli da se oproste od svoje slavne sugrađanke. Aleksandar Milikić, gradonačelnik, podvukao je da je Bobana bila primer kako se voli rodni grad.

- Otišla si prerarno, još smo mnogo očekivali od tebe - kazao je Milikić. - Večno ćeš ostati i živeti u našim srcima. Bila si naš ponos, ovo je jedan od najtužnijih trenutaka u istoriji grada. Otišla si nam, nažalost, prerarno.

Komemoraciji je prisustvovao i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta. On, kao ni članovi Bobanine porodice, nisu davali izjave.

Foto: Instagram.com/Bobana Momčilović Veličković

- Ostavila si ovaj život i otišla u sećanje - kroz suze je kazao trener šampionke Boban Marković. - Ipak, ostavila si nam utehu, sina Vukašina, da nas podseća kako smo bili srećni što smo te imali. Zbogom Bobo, vidimo se...

Na predlog Damira Štajnera, generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije, ubuduće će nagrada za najboljeg mladog sportistu Srbije biti nazvana po Bobani Veličković.U ime Streljačkog saveza Srbije, od Bobane se oprostila i proslavljena Jasna Šekarić, koja je, takođe, trenirala Bobu.

- Nema reči, ništavne su spram života kakav je bio Bobin - jedva je, uz konstataciju da je nema od bola, izgovorila Jasna. - U ovom trenutku, više ništa nije bitno. Jer, Boba će nam uvek faliti i ništa, ni na bilo koji način, ne bi moglo da nadomesti sve one lepe trenutke koje sam proživela sa njom.

Pre polaganja urne sa Bobaninim posmrtnim ostacima, Zorana Arunović, njena koleginica iz reprezentacije Srbije, istakla je da je sa svojom prijateljicom više od deset puta slušala himnu Srbije sa pobedničkog postolja.

- Boba. Malo je onih koji znaju pravu istinu, da se ona, umesto sa dve, sa Evropskog prvenstva u Vroclavu, kući vratila sa tri zlatne medalje - kazala je Zorana. - Dve su bile u gađanju iz pištolja, a treću, najsjajniju, nosila je u stomaku. Bobana i njen suprug Miloš, oni nisu mogli jedno bez drugog. Takva se ljubav samo u filmovima viđala - naglasila je Zorana.

Skrhan bolom, pre polaganja urne sa Bobaninim posmrtnim ostacima u zemlju, njen suprug Miloš joj je posvetio "Besmrtnu pesmu". Predivni stihovi pročitani su neposredno pred poslednji oproštaj, dok su je pratili zvuci pesme Vlade Divljana "Samo jednu ljubav imam"...

#Bobana Momčilović-Veličković

#Sahrana