AKTUELNO

Vojni avion Galeb 4 srušio se jutros na području sela Slatina kod Šapca.

Prema nezvaničnim saznanjima, avion je ranije jutros u jednom trenutku samo nestao sa radara.

Prema nezvaničnim informacijama, dve ekipe hitne pomoći iz Šapca upućene su na mesto nesreće i dalje se tamo nalaze.

U padu vojnog aviona "Galeb" G4 kod Šapca poginula su oba pilota, saznaje "Blic".

Foto: Tanjug

Još je nepoznanica da li i koliko ima povređenih.

Avion je pao u blizini kuće Milete Mladenovića, i tu je nastao ogroman krater.

Prema rečima očevidaca vojni avion je pao u blizni pomoćnih objekata što je izazvalo strah meštana među kojima, kako kažu, nema povređenih.

Očevici su rekli da je avion nisko preleteo preko sela Varna.

Avion je bio u sastavu 252. Vazduhoplovne brigade iz Batajnice.

Reč je o trenažnom letu, koji se izvodio danas. U avionu su bila dva iskusna pilota, ali su leteli nisko i nisu se katapultirali.

Kako je jedan od očevidaca rekao za TV Pink, u jednom trenutku se čuo, jak, neprirodni, prodoran zvuk, avion je preleto iznad njegove kuzće u selu slatina, a zatim se videla užarena lopta koja pada.

Foto: Printscreen

Poginuli piloti - cenjeni pripadnici Vojske Srbije

Potpukovnik Nenad Đure Ćulibrk i kapetan Dejan Anđelko Pandurović, koji su poginuli danas oko 10:30 pri padu aviona u selu Slatina na teritoriji opštine Ub, tokom izvođenja redovne letačke obuke, bili su godinama cenjeni pripadnici Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Kako je navedeno, Ćulibrk je rođen 30.9.1968. godine u Virovitici i obavljao je dužnost referenta u Odseku za vazduhoplovnu podršku Odeljenja za operativne poslove Komande RV i PVO.

Na službi u Vojsci Srbije je od 20.7.1991.godine, a tokom vojničke karijere obavljao je niz dužnosti i više puta je nagrađivan i pohvaljivan. Potpukovnik Ćulibrk bio je nastavnik i instruktor letenja nosilac Zlatnog letačkog znaka, bio je oženjen i ima dvoje dece.

Kapetan Pandurović rođen je 15.4.1978. godine u Vrbasu, a na službi u Vojsci Srbije je od 2001. godine.

Obavljao je dužnost pilota, ujedno nastavnika letenja u 1. avijacijskom odeljenju 252. školsko trenažne avijacijske eskadrile u 204. vazduhoplovnoj brigadi. Tokom karijere obavljao je više letačkih dužnosti i za svoj rad nagrađivan je i pohvaljivan, bio je oženjen i otac je dvoje dece.

M. Mijatović / N. P.

Predsednik Republike Tomislav Nikolić uputio je saučešće porodicama nastradalih pilota.

#Avion

#Rušenje

#Šabac

'