AKTUELNO

Na prelazu Gradina carinici su tokom proteklog vikenda pronašli paketiće sa nešto više od 50 grama marihuane, sakrivenih u eurokremu, a koji su preko granice pokušali da prenesu turski državljani pri povratku u svoju zemlju, u "mercedesu" nemačkih registarskih oznaka.

Kako je saopšteno iz Uprava carine, i četrdesetogodišnji vozač i njegov saputnik tvrdili su da nemaju ništa za prijavljivanje, ali su carinici u saradnji sa policijom ipak odlučili da detaljno pregledaju njihov prtljag.

U torbi sa hranom koja se nalazila među ostalim torbama i koferima u prtljažniku bile su i četiri tegle "nutele".

Carinik je prilikom pregleda uočio da na jednoj od njih ispod poklopca nedostaje aluminijumska folija, odnosno, da je tegla otvarana, iako je delovalo da je do vrha puna.

Foto: Tanjug/Uprava carina

Iz te tegle izvađene su dve kesice u kojima je bilo nešto više od 50 grama marihuane.

Istog dana, u subotu, takođe na izlaznoj strani, prilikom detaljnog pregleda automobila BMW kojim je putovalo troje Holanđana, turskog i grčkog porekla, kod 35-godišnjeg suvozača u donjem vešu pronađen je grumen hašiša i dve narandžaste tablete sa logotipom "Tesla", za koje se pretpostavlja da je reč o ekstaziju.

Foto: Tanjug/Uprava carina

Narednog dana, posle ponoći, BMW, engleskih registarskih oznaka, je izdvojen za detaljan pregled na ulaznoj strani Gradine i pronašla kesicu marihuane u naslonu za ruke na zadnjem sedištu njihovog automobila.

U tom BMW-u putovala su trojica Britanaca turskog porekla, saopštila je Uprava carina.

#Gradina

#Marihuana

#Turci

#Zaplena