AKTUELNO

Pokrenuta je istraga koja će utvrditi sve okolnosti ovog događaja. Za to vreme, nastavnik je na bolovanju i neće predavati dok se ne otkrije šta se zapravo desilo.

- Učitelj Desimir Marković uhvatio je za grudi moju jedanaestogodišnju ćerku i njenu stariju drugaricu za vreme produženog boravka. Bio sam izrevoltiran kada sam video šokirano i uplakano dete, pa sam otišao u školu i udario Markovića – izjavio je za beogradske medije Živorad Mančić (40), otac N. M. (11)., koja ide u Osnovnu školu Jovan Jovanović Zmaj u Smederevu.

Kako je Mančić ispričao, njegova ćerka i njena drugarica sedele su zajedno u školskom dvorištu i upitale učitelja da li mogu da prisustvuju produženom boravku, kako bi pomogle mlađoj deci oko domaćeg zadatka, što je Marković i dopustio.

Učitelj tvrdi da učenice nije uhvatio za grudi

- Ne znam šta je devojčica pričala, čuo sam da je rekla da sam zavlačio ruku u grudi. Ja nisam to uradio, samo sam ih zagrlio obe očinski. Godinama radim u školi, svi me znaju, imam još nekoliko godina do penzije, deda mogu da im budem. Ovo je za mene šok. Pokušavaju da mi ukaljaju čast, obraz, dostojanstvo – tvrdi Marković.

- Njih dve su sedele i pomagale jednoj devojčici oko domaćeg. On je stao između njih dve, zagrlio ih i rukama pipunuo za grudi. Ćerka je pogledala drugaricu i rekla: „Moram da idem kući, nije mi dobro“. Krenula je na vrata da izađe, a on je izašao za njom, provukao je ruku ispod pazuha, opet je uhvatio za grudi i rekao joj da ne sme nikome da kaže. Ona je klimnula glavom i uplašena dotrčala kući – tvrdi Mančić.

On je ispričao da su ćerku jedva smirili i da je od jecanja jedva uspela da ispriča šta se dogodilo.

- Odmah smo otišli u školu. Direktor škole je rekao da ćr sve ispitati i da će preduzeti mere. Otišao sam i do učitelja i nekoliko puta ga pitao šta se to dogodilo i da li je zaista to uradio, on je govorio da nije. Onda mi je rekao „Kad sam je zagrlio, možda sam je slučajno pipuno“. Kada sam to čuo, u afektu sam ga udario, a supruga i sin su me sklonili od njega – priča Živorad.

Direktor škole: Neće predavati dok se ne sazna istina

Direktor škole Zoran Jovanović kaže da je škola preduzela sve mere.- Mogu da kažem da su deca bila bezbedna kada se to deslo. Policija i Ministarstvo prosvete su odmah obavešteni i oni su preuzeli dalja ispitivanja u vezi sa događajem. Učitelj je trenutno na bolovanju. Ne mogu da stanem ni na čiju stranu dok se sve ne ispita. Kao direktor neću dozvoliti da predaje dok se ne utvrdi istina – rekao je direktor.

Nakon toga, policija je odmah došla u školu, a izjave su dali roditelji i učitelj.

– Dete je pod stresom, jedva smo je ubedili sutradan da ode u školu. Jako je uplašena. Još uvek je u šoku i neverici da se to uopšte desilo, posebno u toj školi, koja je stvarno za primer drugim školama. Plašim se da sad hoće da ispadne da je ona slagala. Tu drugu devojčicu je čak uhvatio i za zadnjicu kada se obuvala – tvrdi ogorčeni otac i nastavlja:

- Dobro je on prošao, neko drugi bi ga pretukao zbog neečg takvog. Nadam se da će biti kažnjen i da će mu zabraniti da predaje – ispričao je otac.

U MUP kažu da je istraga još u toku i da ne mogu da daju informacije o slučaju.

#Ministarstvo prosvete | nauke i tehnološkog razvoja

#Policija

#Seksualno zlostavljanje

#Smederevo

#devojčica

#škola

'