AKTUELNO

Sinoć je u zaseoku Janjina voda u opštini Obilić izgorela porodična kuća Tihomira Ristića, posvedočili su njegov sin Radisav i prva komšinica.

„Sinoć oko 22 časa pozvala me je vrlo uzbuđena rođaka čija je kuća odmah do naše da me obavesti da nam je kuća u kojoj sam živeo zapaljena“, rekao je za Kosovo Onlajn Radisav Ristić, sin Tihomira Ristića koji od 1999. sa porodicom kao raseljeno lice živi u Novom Sadu. 

Dodao je da je policija izašla na lice mesta i da je razgovarao sa jednim od policajca koji je bio na uviđaju.

Foto: kosovo-online

„Policajac je bio ljubazan, ali o požaru ništa nije mogao da mi kaže. Danas je moj otac kao vlasnik kuće razgovarao sa nekim iz policijske stanice. Uzeli su podatke i broj telefona, kako bi ostali u kontaktu, bez detalja oko požara“, precizirao je Radisav Ristić. 

Prema njegovim rečima, kuća je bila u dobrom stanju.

„U kući je do 2011. živela baka. Na kuću su nam pazili i održavali dvorište rođaci, a mi smo povremeno odlazili jednom, dva puta, godišnje“, napominje Radisav Ristić.

Foto: kosovo-online

Gordana Ristić iz Janjine Vode je rekla da je njena porodica vrlo uznemirena zbog tog događaja.

"Sinoć posle 20 časova ugledala sa dim i vatru iz komšijne kuće. Uplašila sam se jer je u vatri kuća do moje. Pozvala sam komšiju Albanca, a potom policiju i vatrogasce. Bio je mrak i nisam videla nikog. I meni su pre mesec dana zapalili ogradu dvorišta, a Albanci iz susednog sela Crkvena Vodica su vređali i psovali moju decu. Veliki je strh. Ovo je pritisak da se iselimo", naglasila je Gordana Ristić.

#Obilić

#Požar

#porodica Ristić

<
'