AKTUELNO

Državljanin Srbije (19) uhapšen je u Italiji jer je svoju suprugu (18) i majku troje dece krvnički tukao dva sata, da bi je zatim odvukao u automobil i pokušao da odveze na reku, gde je nameravao da nastavi sa iživljavanjem.

Devetnaestogodišnji muškarac iz Srbije uhapšen je 17. decembra u okrugu Aleksandrija, a na teret mu se stavljaju nasilje u porodici, otmica i nanošenje težih povreda. Tog dana on je, prema pisanju italijanskih medija, godinu dana mlađu suprugu počeo da bije kod kuće, jer nije odmah otišla da kupi rizle kada je on to tražio. Naime, kada je tražio svojoj supruzi da ode do prodavnice i kupi rizle, ona mu je rekla da će joj trebati vremena da se presvuče, s obzirom na to da je bila u bademantilu. U tom trenutku počeo je da je tuče iz sve snage. Žena je u jednom trenutku uspela da pobegne i dotrči do vrata prvih suseda.

Kako je prenela "La Stampa", komšinica je ispričala da je žena nasilnika do njenih vrata dotrčala bosa i u bademantilu i da se videlo da je povređena. U očaju je tražila da joj otvori vrata, međutim, komšinica nije stigla da reaguje - muškarac iz Srbije je sustigao svoju ženu, povukao je za kosu, šutnuo i gurnuo niz stepenice.

On ju je zatim ponovo uhvatio za kosu i odvukao u auto i odvezao je u nepoznatom pravcu. Komšije su odmah pozvale policiju i prijavile ovaj slučaj nasilja.

Policajci koji su došli na lice mesta otkrili su krajnje uznemirujuć prizor koji je oslikao sav užas koji je žena proživela iza zatvorenih vrata - u stanu u kojem je živela ova porodica na stepenicama i zidovima bilo je brojnih tragova krvi. Policajci su uzeli izjave od komšija, čija pomoć je ženi verovatno spasla život.

Na konferenciji koja je organizovana povodom ovog slučaja Marko Poli, šef mobilnog tima policijske stanice u ovom okrugu, rekao je da je njihova prva aktivnost bila usmerena na lociranje bračnog para.

- Morali smo da nađemo ženu kako bismo je zaštitili. Jedna komšinica prijavila je da je on ponekad svoju ženu vukao do obale reke Tanaro kako bi nastavio da je tuče dalje od svih. Zahvaljujući tim informacijama, pola sata kasnije uspeli smo da presretnemo automobil, u trenutku kada je pokušao da uđe na benzinsku stanicu - rekao je Poli.

Žena nasilnika kasnije je ispričala i šta se odvijalo u automobilu. Prema njenim rečima, suprug je nastavio da je tuče čak i tokom vožnje. Tukao ju je dva sata. Žena je pregledana i konstatovano je da ima prelom jagodične kosti i nosa, teže povrede glave i nekoliko modrica. Ženu je čak suprug ubo hemijskom olovkom u nogu.

Sve negirao

Uhapšeni državljanin Srbije negirao je optužbe i u policiji i pred tužiocem. Italijanski mediji preneli su da on nema stalan posao. Već je više puta prijavljivan zbog imovinskih delikta, droga, seksualnog zlostavljanja i pljačke jedne žene. On se trenutno nalazi u zatvoru u Aleksandriji.

#Porodično nasilje

'