AKTUELNO

Spasao sam psa, ali ne i decu. Nisam znao da su u šupi koja je gorela. Verujte, da sam znao, uleteo bih unutra, kaže komšija porodice koju je zadesila tragedija.

Komšija Mario Mitrović, koji je uskočio u vatru i spasao psa, kaže da nije znao da su deca u šupi.

- Spasao sam psa, ali ne i decu. Nisam znao da su u šupi koja je gorela. Verujte, da sam znao, uleteo bih unutra. Pogotovo mi je bilo teško kada sam ujutro ugledao njihovog mrtvog psa. Ej, bre, uginuo je od tuge za tom decom. Sinoć je bio dobro, nahranio sam ga, a ujutro ga zatekao nadomak zgarišta - rekao je Miro.

Podsetimo Slavica Tofilović, majka Marka (11) i Dušice (9), koji su nastradali u požaru, kaže da ne može više da živi u domaćinstvu u kom je ostala bez dvoje dece.

- Moji Marko i Dušica bili su nerazdvojni, kao blizanci. Sve su zajedno radili i delili. Bili su iste visine i građe i nosili isti broj patika. Dušica je kukala kako će bez Marka kada on od septembra krene u Barič u peti razred, a ona ostane u Moštanici. Otišli su zajedno, zauvek.

Ovim rečima počela je bolnu ispovest za Kurir Slavica Tofilović, koja je u četvrtak u stravičnom požaru u Maloj Moštanici kod Beograda izgubila sina Marka (11) i ćerku Dušicu (9), dok je njena najstarija ćerka Milica (13) izbegla smrt jer je u trenutku nesreće spavala u kući. Brat i sestra izgubili su život kada se oko 14.40 u Ravaničkoj ulici zapalila šupa u njihovom dvorištu.

#Požar

'