AKTUELNO

Čankovići ne mogu da veruju šta ih je snašlo!

U Šapcu neko skrnavi grobove. To se desilo porodici Čanković koja je ostala zaprepašćena prizorom koji ih je zatekao kada su otišli da obiđu humku.  

Dobrinka Čanković iz Culjkovića sahranjena je 5. januara. Prema običajima, prve sedmice nakon sahrane ne izlazi se na gorblje, pa je porodica u nedelju prilikom obilaska humke ostala šokirana videvši prekopan grob i izbačenu zemlju sve do sanduka.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kakvo je vreme došlo da ni mrtvi ne mogu u grobu da budu mirni. Šta kome smetažena od 90 godina, baba? Šta ima tu da traži, zlato, blago? Tu može da nađe zubili prsten, drugo ništa – kaže Dobrinkin sin Mile. 

On navodi da sa njegovom majkom u grobu nisu spakovali vredne stvari, pa smatra dasu lopovi sa nekim zamenili pokojnicu. 

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, sedam dana kasnije sahranjena je žena koja je bila u Nemačkoj,penzionerka, koja nije imala dece, a sestra je sa njom stavila i njen nakit usanduk. 

Čankovići su odmah o svemu obavestili policiju koja je izašla na teren i obavila uviđaj. 

Foto: TV Pink Printscreen

Mile sada traži da grob bude otkopan skroz da vidi šta je urađeno, te da li je neštooštećeno.

Naseoskom groblju u Culjkoviću obijena je i kapela, ali ništa nije ukradeno jerništa nije bilo vredno osim verskog inventara.

#Groblje

#Šabac

'