AKTUELNO

Grčki mediji objavili su prve fotografije ubica pripadnika škaljarskog klana, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, snimljene sigurnosnim kamerama ispred restorana u Atini u kom se odigrao zločin.

Kako kamera u restoranu nije radila, izuzeti su snimci sa uređaja koji se nalaze na okolnim zgradama. Na snimcima koje su objavili grčki mediji može se videti prilično nejasan prikaz četvorice muškaraca u crnom u blizini restorana. Iste kamere zabeležile su i njihov beg nakon dvostrukog ubistva.

Foto: Printscreen YouTube/TV OPEN

- Na fotografijama se vide muškarci, njih četvorica, u crnim jaknama i maskirnim pantalonama kako idu ka restoranu u kom su sedele žrtve. Takođe, vidi se i kako isti muškarci istrčavaju iz restorana nakon nekoliko minuta - preneli su grčki mediji.

Foto: Printscreen YouTube/TV OPEN

Objavljene su i najnovije informacije iz istrage, pa je tako grčka "Slobodna štampa" pozivajući se na izvore iz policije saopštila da je u kafani ispaljeno 24 hitaca, a da samo tri nisu pogodila žrtve, što dosta govori o rešenosti ubica ali i njihovim veštinama.

Takođe, nekoliko dana posle surove likvidacije grčka policija pokušava da dokuči da li su i četvorica muškaraca u tu zemlju ušla sa falsifikovanim pasošima poput Dedovića i Stamatovića, koji su kod sebe imale krivotvorene putne isprave.

Pojavile su se i informacije da su crnogorski kriminalci u potpunosti promenili svoj fizički izgled, da je Dedović značajno smršao i pustio bradu kako ne bi bio prepoznatljiv.

Mediji prenose da se i dalje češljaju kontakti koji su eventualno mogli pružiti skrovište Dedoviću i Stamatoviću u Atini dok su se skrivali, tako da policajci obavljaju razgovor sa sumnjivim osobama poreklom sa Balkana, nastanjenim u okolini Atine.

Podsetimo, četvorica nepoznatih muškaraca su u nedelju popodne nešto pre 19 sati upali u grčki restoran. Dok su dvojica pucala na crnogorske kriminalce, dvojica su na nišanu držala goste i osoblje restorana. Zatim su se dali u beg crnim džipom za kojim policija i dalje traga.

Dedović važi za jednog od vođa škaljarskog klana sa kumovima Jovicom i Igorom Vukotićem, a Stamtović za vođu zagoračke grupe iz Podgorice, koja usko sarađuje sa škaljarcima. Istražitelji motiv za ubistva traže upravo u ovim krimi-tokovima.

#Atina

#Ubistvo

#škaljarci

'