AKTUELNO

Mladenovčanin Nikola Novaković (26) uhapšen je nakon što je u noći između petka i subote oko dva sata, u svojoj kući u Vardarskoj ulici, drogiran, sugrađanina Nikolu Glišića (19) udario i onesvestio, a zatim ga nožem ubo u srce!

Zašto su se sukobili mladići koji se godinama poznaju i druže, utvrđuje se, mada se ne odbacuje mogućnost da je droga imala veliki uticaj na sam zločin.

- Glišić je često odlazio kod Novakovića. Tako je bilo i u petak uveče. Šta se tačno dešavalo još se utvrđuje, ali se pretpostavlja da su se tako drogirani posvađali. U takvom stanju nije im bio potreban veliki razlog da za sukobe. A moguće je da su se posvađali upravo zbog droge, da je neko nekog zavrnuo. U jednom momentu osumnjičeni Novaković je Glišića udario i onesvestio - saznaje se od izvora bliskog istrazi.

Međutim, to što je druga udario, osumnjičenom Novakoviću nije bilo dovoljno.

- Dok je Glišić bio u nesvesti, osumnjičeni Novaković je uzeo nož i druga ubo u srce, a zatim još tri puta po telu, grudima i rebrima. Zatim je pozvao Hitnu pomoć. Rekao je: "Izbo sam Nikolu nožem". I na zaprepašćenje dežurnog u Hitnoj pomoći, nastavio rečima: "Pošaljite više kola, ne garantujem ni za vašu bezbednost". Dežurni u Hitnoj pomoći pokušali su da ga umire, da im kaže tačnu adresu gde se sve to dešavalo, a on je sve vreme priča sa još nekom osobom. Da li je u tom trenutku neko treći bio u sobi, ili je Glišić još bio živ pa je osumnjičeni sa njim razgovarao, ne znamo - kaže naš izvor.

Dežurni u Hitnoj pomoći su odmah obavestili policiju i zajedno sa patrolom su se u uputili u naselje Bataševo, u kuću osmnjičenog Novakovića.

- Iako nije garantovao bezbednost, osumnjičeni nije napao policiju i ekipu Hitne pomoć. Bio je sav krvav, a ekipa Hitne pomoći samo je, nažalost, mogla da konstatuje smrt Nikole Glišića. Pored osumnjičenog je bio i nož kojim je, kako se veruje, naneo smrtonosne povrede drugu - kaže naš izvor i napominje da su se ukućani osumnjičenog tek tada probudili, da pre toga ništa nisu čuli. Telo ubijenog je prevezeno na Institut za sudsku medicinu u Beogradu, gde će biti urađena obdukcija, dok je osumnjičeni Novaković priveden i po nalogu tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon koga će biti priveden na saslušanje.

"Blic" saznaje da su i žrtva i osumnjičeni za ubistvo poznati kao problematični momci. O tome da su konzumirali narkotike govore svi u gradu.

- Obojica su se drogirali godinama i nisu prezali da napadnu ljude u blizini - napominje naš izvor.

Prema saznanjima "Blica", osumnjičeni Novaković u kući u kojoj je ubodima noža usmrtio Glišića, nakon razvoda roditelja, živi sa ocem i babom. Glišić je sa porodicom živeo u istom kraju, u kući udaljenoj nekih 300 metara od doma Novakovića.

- Ubijeni je kao dete bio problematičan. U osnovnoj školi u glavu je šutnuo jednu devojčicu i teško je povredio. Prebačen je u drugu školu, ali mu se ponašanje nije mnogo promenilo - kaže naš izvor.

Najbolji drug osumnjičenog ubio se pre tri meseca

Pre samo tri meseca M. V., jedan od najboljih drugova Nikole Novakovića, skočio je sa četvrtog sprata zgrade u centru Mladenovca. Navodno je u tom trenutku bio drogiran.

Porodica hoće krvnu osvetu!

Posle saznanja da je Nikola Glišić nasmrt ubijen nožem, njegova familija je navodno zapretila da će se osvetiti porodici osumnjičenog Novakovića. Policija je reagovala da bi sprečila bilo kakvu mogućnost krvne osvete u Mladenovcu.

#Ubistvo

'