AKTUELNO

Napadač, koji je iz vatrenog oružja ranio crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića dok je sedeo sa episkopom Joanikijem, dovezao se na nekoliko desetina metara od biznis lože na prvom spratu beogradskog hotela Kraun Plaza, pripremao se nekoliko minuta, a onda je počeo da puca iz snajperske puške, pišu crnogorske Vijesti.

- Da je napadač koristio municiju velike razorne moći, svedoči i to da je još 7-8 gelera završilo u plafonu i susednim stolovima, kao i rupa na troslojnom staklu, prečnika 7,8 centimetara - rekao je sagovornik “Vijesti”.

Kako su ispričali svedoci drame u hotelu, kada se čuo prvi pucanj, jedan od Davidovićevih telohranitelja je viknuo: "Snajper!"

- Davodovićev pratilac je reagovao kada se čuo pucanj... svi su legli na pod - kažu svedoci.

Joanikije i Davidović (62), bili su sami za stolom u beogradskom hotelu u trenutku pucnjave. Episkop Joanikije rekao je da je u Beograd preksinoć doputovao neput sat pre nego nego je njegov prijatelj ranjen iz vatrenog oružja.

Ponovio je da su Davidović i on bili sami za stolom "kada se dogodila ta užasna stvar".

- Hvala Bogu Davidović je dobro - rekao je Joanikije.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, napadač je iz snajpera Davidovića ranio u ruku, a ranjeni nikšićki biznismen je privatnim vozilom prevezen u privatnu zdravstvenu ustanovu.

Ubrzo nakon toga na Novom Beogradu pronađen je zapaljen automobil marke "reno" u kom se nalazio snajper za koji se veruje da ga je napadač koristio pri ranjavanju Davidovića.

Prema pisanju crnogorskih medija, Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresovan za bavljenje politikom. Pre dve godine prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao da se povuče iz što više poslova koja je započeo u Crnoj Gori. Pored benzinske pumpe, Davidović se bavio i proizvodnjom alkoholnih pića, kao i građevinskim poslovima.

U vlasništvu Davidovićeve kompanije "Neksan" bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju pre dve godine kupila od ruske Metropol grupe.

#Miodrag Daka Davidović

#napadač

'