AKTUELNO

Beograđanki koja je uhapšena zbog sumnje da je poznanike pokušala da ubije „bromazepamima“ određen je pritvor.

Dušanka T. (69) iz beogradskog naselja Železnik, koja je pre tri dana uhapšena zbog sumnje da je pokušala da otruje sedativima dvojicu poznanika, Dragišu J. (85) i Čedomira B. (89), kojima je dugovala novac, saslušana je juče u Višem tužilaštvu, koje protiv nje vodi istragu zbog dva pokušaja ubistva.

Kako saznajemo, ona se pred tužiocem branila ćutanjem, nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana.

- Pritvor joj je određen zbog bojazni da bi mogla da ponovi krivično delo, kao i zbog uticaja na svedoke. Osumnjičena je za dva pokušaja ubistva iz koristoljublja na podmukao način - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Komšije trovačice i dalje su u neverici zbog njenog hapšenja, a kako kažu, nejasno im je i zašto je svojim žrtvama dugovala čak 30.000 evra. - Živela je od solidne penzije, a pomagali su joj sin i snaja. Gde je taj novac koji je pozajmila i na šta ga je trošila, nikom nije jasno. Nije bila darežljiva ni prema unucima, niti se videlo da troši i na sebe. Znala je da je Dragiša imućan i da ima dosta novca u kući. Možda mu je tražila toliko veliki iznos na neki duži period, ali ostaje pitanje gde je tih 30.000 evra - pitaju se komšije.

Podsetimo, policija sumnja da je Dušanka T. došla u stan Dragiše J. 1. novembra, kome je navodno dugovala novac, i u hranu mu stavila više „bromazepama“. Nesrećnog čoveka pronašla je ćerka bez svesti. Posle nekoliko dana u svom stanu je bez svesti pronađen i Čedomir B., a klupko je počelo da se odmotava u trenutku kada su porodice shvatile da je obojicu staraca obilazila Dušanka T.

#Hapšenje

'