AKTUELNO

Darko Mitić (33) iz Niša koji je uhapšen zbog sumnje da je 20. novembra u naselju Beverli Hils hicima iz vatrenog oružja ubio Miloša Radojkovića (25) iz Tešice, vlasnik je “mercedesa” koji je zapaljen 28.juna u centru Niša a za čiju se paljevinu sumnjičio Radojković.

- U noći kada je Radojković izrešetan sa više do 10 hitaca na pragu kuće u naselju Beverli hils u kojoj je živeo, policija je obavila informativni razgovor sa Darkom M. ali, prema nezvaničnim saznanjima je on negirao bilo kakvu umešanost. Ponuđeno mu je da se poligrafski testira ali je odbio, negirajući da ima ikakve veze sa ubistvom. Međutim, materijalni tragovi sa lica mesta povezuju osumnjičenog za ubistvo sa zločinom - kaže izvor.

 “Mercedes” koji je izgoreo 28. juna oko 3.45 časova na uglu ulice Svetozara Markovića i Sinđelićevom trgu u centru Niša, zapaljen je na dan kada je Darko M. trebalo da se oženi. Nije bilo dileme da li je požar u kojem je izgoreo podmetnut jer je pored njega nađena kanta u kojoj je bio benzin kojim je poliven.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva

 U toku istrage urađena je DNK analiza tragova sa kante, koja je navodno, dovela Radojkovića u vezu sa paljevinom, zbog čega je u julu uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

Kasnije je pokrenuta i istraga a on je pušten da se brani sa slobode. O motivima paljevine za sada se samo nagađa, ali se pretpostavlja da nije bilo nikakvog ličnog razloga, već da je “mercedes” upaljen po nečijem nalogu.

- Pričalo se da su se Darko i Miloš “izmirili” uz posredovanje, ali uz obavezu da Miloš nadoknadi Darku štetu za uništeni automobil, koji je inače, vozila njegova supruga. Međutim, Miloš mu navodno nije nadoknadio štetu, kaže izvor.

Foto: Pink.rs

Radojković je 20. novembra oko 17 časova izrešetan sa više od 10 hitaca kalibra 9 milimetara. Kobne noći došao je da trudnoj supruzi i maloletnoj ćerki donese kolače, u iznajmljenu kuću u naselju Beverli Hils u kojoj su živeli. Ušao je u kuću, gde se zadržao kratko i izašao do skutera kojim je došao. Spremao se da krene kada se iz mraka pojavio ubica i sasuo u njega smrtonosne rafale. Najveći broj hitaca završio je u nogama i leđima, jer je Radojković pokušao da umakne, ali je u garaži pao pokraj automobila “audi” gde je izdahnuo.

 - Ne isključuje se mogućnost da je ubica imao pomagača koji je motrio na Radojkovićevu kuću i obavestio ga kada se on pojavio, s obzirom da je došao samo na kratko do kuće. Dalja istraga će pokazati da li je sumnja osnovana i da li je bilo i pomagača u ovom brutalnom zločinu - dodaje izvor.

MUP je jutro saopštio da je osumnjičenom za ubistvo određeno zadržavanje do 48 časova po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Poliven zapaljivom tečnošću

Automobil marke "mercedes" izgoreo je 28.juna oko 3.45 časova na uglu ulice Svetozara Markovića i Sinđelićevom trgu u centru Niša u požaru za koji se sumnja da je podmetnut, dok je vatra zahvatila i oštetila i "hjundai santa fe" koji je bio parkiran pored njega.

"Mercedes" je najverovatnije poliven zapaljivom tečnošču i upaljen usled čega je ceo izgoreo dok je automobilu marke "hjundai", na koji se vatra prenela. Uništen prednji deo vozila.

Požar su lokalizovali i ugasili niški vatrogasci.

#Niš

#Ubistvo

'