AKTUELNO

Vladimir Šaranović osuđen je na 30 godina zatvora u Višem sudu u Beogradu zbog teškog ubistva. On je 2015. godine likvidirao advokata Vladimira Zreleca.

Viši sud u Beogradu osudio je danas Vladimira Šaranovića na 30 godina zatvora za teško ubistvo jer je 1. decembra 2015. godine na Vračaru likvidirao advokata Vladimira Zreleca.

Ovo je prva presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji i reč je o prvostepenoj odluci, na koju i osuđeni i tužilaštvo imaju pravo žalbe.

Šaranović je osuđen i za proizvodnju i promet narkotika na tri godine zatvora, ali je ova kazna obuhvaćena jedinstvenom kaznom od 30 godina.

Na sudu je utvrđeno da je Šaranović u trnutku kada je Zrelec došao automobilom pred svoju kancelariju, prišao prišao sa leve strane vozila i pucao iz pištolja kroz suvozačev otvorene prozor. Ispalio je sedam metaka, od kojih su dva pogodila advokata u grudi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Tužilaštvo je tvrdilo da se motiv ubistva Zreleca krije u pismu sada pokojnog Slobodana Šaranovića i tome da je Zrelec Šaranoviću otkazao punomoćje, te da je između njih postojao problem, jer je Zrelec zastupao Miloša Delibašića.

Tvrdi i da je Vladimir bespogovorno izvršavao sve naloge Slobodana Šaranovića.

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

U svojoj završnoj reči, obratio se udovici advokata Anji Zrelec navodeći da mu je žao njenog supruga, ali da on nema ništa sa ubistvom.

Inače, optužnicom je bila obuhvaćena i Vladimirova supruga Nataša za trgovinu drogom, ali je tužilaštvo pre završne reči odustalo od optužbe.

Vladimiru Šaranoviću je produžen pritvor do odlaska na izdržavanje kazne zbog bojazni da bi mogao pobegne.

#Palata pravde

#Zatvor

#viši sud

'