AKTUELNO

Advokati Dragoja Milinkovića, glavnog aktera anonimnog pisma koje je stiglo na adresu Višeg suda, a u kojem se upravo on navodi kao ubica pevačice Jelene Marjanović, podneli su krivičnu prijavu protiv NN lica - autora pisma koje je stiglo iz Švajcarske.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, autor je "uračunljivo i svesno zabranjenosti svog dela nedelju dana pre glavnog pretresa poslao anonimno pismo u kojem je za ubicu pokojne Jelene Krsmanović Marjanović optužo Dragoja Milinković iz Priboja, a koje je navodno izvršio po nalogu Zorice Marjanović, majke optuženog Zorana Marjanovića, pri tom znavši da Dragoje Milinković nije lišio života Jelenu Krsmanović Marjanović", navodi se u krivičnoj prijavi koju je potpisao advokat Predrag Savić

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva, E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Bojan Stekić

Kako za Pink.rs kaže advokat, ovo je u potpunusti uništilo oštećenog Milinkovića.

- Ovo ga je uništilo i donelo korist njegovoj bivšoj supruzi i trojici okrivljenih u Kruševcu, koji su juče oslobođeni jer Dragoje nije saslušan kao oštećeni i svedok – navodi Savić za Pink.rs. 

Milinković je, inače, uhapšen u sredu, 6. novembra, u Beogradu, što je advokat Savić potvrdio za naš portal i, kako ističe, ovo hapšenje nema veze s ubistvom pevačice, već je reč o kazni od 12 meseci, na koju je osuđen u Osnovnom sudu u Trsteniku, zbog pronevere od 16.500 evra.

Foto: Informer.rs

Tokom suđenja za prevaru, njega su 2015. otela tri mladića, koja su se najpre teretila za otmicu, ali je pre dve godine delo prekvalifikovano kao nanošenje lakih povreda. Zbog toga se protiv njih vodi proces pred sudom u Kruševcu.

Upravo njih trojica juče su oslobođeni, a prema rečima advokata, za sve je krivo pismo u kojem je Milinković označen kao krvnik Jelene Marjanović. Pismo je, svakako, uticalo i na proces suđenja Zoranu Marjanoviću. 

Foto: Tanjug/Bojan Stekić, Facebook.com/Privatna arhiva

Sve ovo zajedno bilo je razlog za podnošenje krivične prijave protiv NN lica uz obrazloženje:

- Događaj je najverovatnije isceniran sa ciljem da se oštećeni spreči da prisustvuje na suđenjima u parničnom postupku koji se vodi oko bračne tekovine sa njegovom bivšom suprugom pred sudom u Kraljevu, kao i suđenju trojici njegovih otmičara u postupku koji se vodi pred sudom u Kruševcu, a koja se oba održavaju baš u narednim danima od dana pomenutog glavnog pretresa za ubistvo pokojne Jelene – navodi se u krivičnoj prijavi dostavljenoj portalu Pink.rs. 

Dodaje se i da je objavljivanje pomenutog pisma gotovo uništilo život oštećenom i da je "takva teška neistinita i neproverena vest koja duboko krši pretpostavku nevinosti, zakekla je oštećenog na službenom putu u Berlinu".

Portalu Pink.rs dostavljen je i dokaz da je krivična prijava predata sudu, a u nastavku pročitajte šta je u istoj navedeno:

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Autor: I.P.

#Dragoje Milinković

#Jelena Marjanović

#Predrag Savić

'