AKTUELNO

Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor Slobodanu P. (53) iz Beogada, osumnjičenom da je svoju preminulu majku (87) zakopao u garaži u beogradskom naselju Dedinje, kako bi prikrio njemu smrt i nastavio da prima penziju od preko 1.000 evra.

Pritvor mu je ukinut pošto su u istrazi ispitani svi svedoci, pa su prestali razlozi za pritvor, i on će se u daljem roku postupka braniti sa slobode, rekla je portparol prvog osnovnog tužilaštva Slavica Jokić Janković.

Pritvor mu je bio određen 25. oktobra zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a u istrazi svedočila samo njegova bivša supruga koja je ovaj bizaran slučaj i prijavila policiji, dok su deca iskoristila zakonsko pravo da ne svedoče.

Slobodan P. na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu. U tužilaštvu kažu da nalaz sa obdukcije još nije stigao, a po njeogov prispeću biće doneta odluka da li će biti podignuta optužnica, odnosno otužni predlog.

Inače, obdukcija treba da utvrdi uzrok smrti žene, odnosno da li je umrla prirodnom ili nasilnom smrću.

Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivično delo napuštanje nemoćnog lica sa smrtnom posledicom, za koje je zarećena kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Zasad se sumnja da je Slobodan P. želeo da prikrije činjenicu smrti i nastavi da uzima majčinu penziju, a da je ona umrla prirodnom smrću, najverovatnije 11. oktobra.

Ovaj bizaran slučaj prijavila je bivša supruga osumnjičenog, koja je prema pisanju medija, došla u policijsku stanicu i ispričala da je videla S. P. kako u garaži kopa rupu.

'