AKTUELNO

Među nizom veštačenja koje je Apelacioni sud u Beogradu naložio, zatraženo je i da se utvrdi i da li u ogrebotini na ruci Zorana Marjanovića ima DNK njegove supruge. Marjanovića je danas Veće upitalo upravo da objasni poreklo ove rane kao i to kada je ona nastala.

Tokom trajanja slučaja ubistva pevačice Jelene Marjanović, mnogo se govorilo i o ogrebotini koju je osumnjičeni Zoran Marjanović, njen suprug, imao na desnoj nadlaktici. Ogrebotina je veštačena, a prema rezultatima, u njoj nije bilo bioloških tragova njegove supruge. 

Ipak, još tada su izvori iz istrage tvrdili da, iako u ogrbotini nema Jeleninog DNK profila, to ne znači da se ona sa njim nije borila. Ovo je ujedno i jedan od nekoliko spornih detalja optužnice. 

Na današnjem glavnom pretresu pred Višim sudom u Palati pravde, jedno od pitanja za optuženog, a koje mu je postavilo Veće, bilo je da objasni kako i kada je sporna ogrebotina nastala. 

Foto: Pink.rs

Prema Marjanovićevim rečima, on je praktično nije ni osetio, budući da je reč o površinskoj rani, a nastala je, kako ocenjuje, nekoliko dana pre nego što je njegova supruga ubijena. 

Ogrebotina je širine dlake i nastala je kada sam hteo da u studiju prikačim neke zvučnike. Majstori su prethodno nešto radili i ostavili neke žičice, spajalice, koji su se nalazili do zvučnika. Kada sam gurnuo ruku iza zvučnika da ih prikačim, ogrebao sam se, a da praktično nisam ni osetio, jer je rana površinska – rekao je danas Marjanović pred sudom.

Podsetimo, on je optužen da je pre tri i po godine, 2. aprila 2016. svirepo ubio svoju suprugu, a pred Višim sudom danas se ponovo izjasnio kao nevin za delo koje mu se stavlja na teret. 

Foto: Pink.rs

Sledeće ročište zakazano je za 25. decembar, kada se očekuje da na njemu svedoče članovi porodice Marjanović: otac Vladimir, brat Miloš, snaja Milica, sin Uroš i majka Zorica. 

Autor: I.P.

#Jelena Marjanović

#Suđenje

#Zoran Marjanović

'