AKTUELNO

Jedan od advokata Zorana Marjanovifća, Stefan Jokić, potvrdio je za Pink.rs da će u Višem sudu u Beogradu 5. novembara u 10 sati početi suđenje Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine u Borči.

Jokić je inače podsetio da je ova odluka donešena na pripremnom ročištu koje je odžano 11. septrembra ove godine.

"Spremni smo za suđenje kao zapete puške, jedva čekamo da istina izađe na videlo" rekao je Jokić za Pink.rs. Inače, suđenje će, za razliku od pripremnog ročišta, biti otvoreno za javnost.

Da podsetimo, na ročištu u septembru je utvrđivano koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, a optuženi Marjanović se kratko izjasnio da nije kriv. Marjanović od početka negira da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Tužilaštvo ga optužuje da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

#Jelena Marjanović

#Suđenje

#Zoran Marjanović

'