AKTUELNO

Viši osnovni sud u Beogradu odredio je danas na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana Slobodanu P. (53) iz Beogada, osumnjičenom da je svoju preminulu majku (87) zakopao u garaži u beogradskom naselju Dedinje, kako bi prikrio njemu smrt i nastavio da prima penziju od preko 1.000 evra.

- Pritvor mu je određen zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke - precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Slobodan P. se ranije danas na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu pred tužilaštvom, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

U tužilaštvu dodaju da nalaz sa obdukcije još nisu dobili.

Inače, obdukcija treba da utvrdi uzrok smrti žene, odnosno da li je umrla prirodnom ili nasilnom smrću, što će opredeliti dalji tok istrage.

Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivična dela neprušanje pomoći i napuštanje nemoćnog lica.

Foto: Kurir/Sonja Spasić

Zasad se sumnja da je Slobodan P. Želeo da prikrije činjenicu smrti i nastavi da uzima majčinu penziju, a da je ona umrla prirodnom smrću.

Ovaj bizaran slučaj prijavila je bivša supruga osumnjičenog, koja je prema pisanju medija, došla u policijsku stanicu i ispričala da je videla Slobodan P. kako u garaži kopa rupu.

#Ubistvo

'