AKTUELNO

Novi obračun naših kriminalaca.

Ilija Martinović (71) iz Beograda, koji godinama živi u Johanzeburgu u Južnoafričkoj Republici, teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u petak u tom gradu.

Martinović, koji nema kriminalni dosije, kako izvor Kurira otkriva, bio je u automobilu kada je sa 30 hitaca u julu prošle godine izrešetan Srbin Darko Kulić (46), nekadašnji saborac i prijatelj Đorđa Božovića Giške.

Tražili crnu torbu

Prema nezvaničnim informacijama, Martinović je teško ranjen u petak u svom auto-servisu. Dvojica naoružanih napadača upala su u Martinovićevu limarsku radnju, vezala njegovog zeta i zapucala.

- Spekuliše se da su od Srbina tražili da im preda crnu torbu. Moguće je da je pokušao da im se suprotstavi i tada su ispalili nekoliko hitaca u njega, pa pobegli - otkriva naš sagovornik.

Ilija Martinović, kako kaže, već duže od 20 godina živi u Johanezburgu i po profesiji je auto-limar.

- Izuzetan čovek koji se ne bavi kriminalom, već pošteno radi i dobro zarađuje. Iako se ne bavi poslovima s druge strane zakona, poznaje gotovo sve naše ljude koji žive tamo. Pomagao im je. U vreme kada je ubijen Darko Kulić, Martinović je bio s njim i njegovom ženom u autu i imao je sreće da preživi napad - dodaje sagovornik.

RANJEN U PLJAČKI?

Južnoafrički mediji izvestili su da je muškarac star 71 godinu ranjen tokom oružane pljačke u njegovom lokalu, ali pucnjavu nisu doveli u vezu sa srpskim podzemljem u toj državi. - U petak oko 13 sati dva naoružana muškarca ušla su u poslovne prostorije, tražila novac i pucala u vlasnika preduzeća - naveli su mediji iz Johanezburga.

Kulić je, podsetimo, ubijen sredinom jula 2018. u predgrađu Johanezburga Strijdom parku, u istom delu grada u kom je ranjen Martinović. Kako su tada preneli mediji, napadači su presreli BMW X5, u kom je Kulić bio sa suprugom i prijateljem, za kog sagovornik Kurira tvrdi da je upravo Martinović, i ispalili 30 hitaca iz automatskog oružja.

Foto: Printscreen Facebook

Bio blizak sa zemljacima

Kulićeva supruga bila je teško ranjena, a navodno istražitelji ne isključuju mogućnost da je Martinović upucan jer je video ubice koje su mu likvidirale prijatelja.

- U istom delu grada, 25. aprila 2018, ubijen je Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija bila raspisala poternicu pošto je osuđen na 30 godina zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja 2000. u Beogradu - objašnjava izvor.

Inače, ranjeni Beograđanin navodno je bio u dobrim odnosima i sa Đorđem Mihaljevićem, kraljem dijamanata, koji je u septembru prošle godine ubijen u istom gradu.

#Pucnjava

#Srbin

'