AKTUELNO

Safet S. (53) iz Idvora u noći između srede i četvrtka, nešto malo posle ponoći, u dvorištu porodične kuće u Begejskoj ulici u selu Torak u opštini Žitište, po svemu sudeći zbog ljubomore, mučki je udavio svoju nevenčanu suprugu Violetu N. (35).

Brat ubijene Violete, Tibi N. ispričao je da je sinoć bio u kući njegovih sestre i zeta.

– Safet je kupio pivo i oko 23 sata sam otišao kod njih. Jedno vreme sam proveo sa sestrom i zetom u društvu, popio sam jedno pivo, a zatim sam se vratio svojoj kući, koja se nalazi nedaleko od njihove. Oko 4 sata ujutru došli su policajci kod mene, probudili su me i rekli da mi sestra leži mrtva u dvorištu njene kuće. Bio sam zatečen – ispričao je Tibi.

Nesrećna žena, pola sata pre ubistva telefonom je pozvala svoju majku Ilonku i rekla joj da je Safet pijan i da joj preti.

Majka se zbunila i nije znala broj policije, pa je ponovo nazvala ćerku i javio joj se Safet i rekao da je otišla kod brata.

Nešto kasnije u njenu kuću u komšiluku, došla je policija i saopštila joj da je njena ćerka ubijena.

Ispred kuće gde se zločin dogodio majka Ilonku i Violetina godinu dana starija sestra Jasmina oplakuju nesrećnu Violetu, koja je kako kažu i ranije imala problema sa Safetom, sa kojim je u vezi 5-6 godina, a nisu imali dece.

Safet koji je uhapšen neposredno nakon ubistva, imao je dva prethodna braka, ali ne i dece, dok je Violeta za sobom ostavila sedmoro, uglavnom maloletne dece iz prethodnog braka.

#Ubistvo

#Žitište

'